21. marts 2014

Grønnegade Teater får ny ledelse

Peter Holst, stifter og leder af Det Lille Turneteater, der siden 2008 har været egnsteater i Næstved under sit nye navn, Grønnegade Teater, har valgt at trække sig som teaterleder for at 'hellige sig sit virke som skuespiller', som det hedder i en pressemeddelelse fra teatret.

'Teatret befinder sig et godt sted og det er det rigtige tidspunkt for mig at takke af på.
 Det har været en utrolig berigende og lærerig periode på Grønnegade Teater og jeg glæder mig til at følge teatrets fortsatte udvikling', lyder det i samme pressemeddelelse fra den nu forhenværende teaterchef.

Peter Holst stiftede som nævnt Det Lille Turneteater tilbage i 1990 og turnerede de efterfølgende mange år rundt i Danmark med primært fortælleforestillinger – hvoraf mange blev spillet i en ældre bus, der var ombygget med scene og tilskuerpladser til godt og vel 40 (helst ikke for store…) tilskuere.

Det blev undervejs til mange gode forestillinger og ditto anmeldelser og også en Reumert-pris i 2005, hvor 'Dorthes Hjerte' blev valgt som Årets Børneteaterforestilling. Forud var teatret og dets leder også blevet prist med Danmarks Teaterforeningers børneteaterpris i 1997 og Danske Teaterjournalisters Initiativpris i 2000.

Tilsyneladende er Peter Holsts beslutning om at trække sig fra posten som teaterchef for Grønnegade Teater sket så hurtigt, at bestyrelsen først nu skal i gang med arbejdet med at 'finde den bedste fortsatte ledelsesstruktur for Næstveds egnsteater', som det formuleres i pressemeddelelsen.

I mellemtiden konstitueres to af teatres nuværende ansatte, kreativ producent Pernille Plantener Holst (der i øvrigt p.t. også er medlem af Refusionsudvalget) og administrativ leder Sascha Hegner, i fællesskab som ledere af teatret. 

(Foto: Peter Holst i forestillingen 'Vi, de druknede')

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne