23. december 2016

Grønnegade Teater bliver til Det Lille Turneteater

Fra 1. januar er det slut med tilværelsen som egnsteater i Næstved for Grønnegade Teater, der må vige pladsen for Dansk Rakkerpak og følgelig heller ikke længere er stationært teater på kulturcentret Grønnegade Kaserne.

Det er derfor en helt logisk følge, at teatret vender tilbage til det navn, som man havde med sig, da man i 2008 blev egnsteater i Næstved, nemlig Det Lille Turneteater.

Faktisk blev Det Lille Turneteater allerede 'genoplivet', da Peter Holst i 2014 valgte at trække sig som teaterleder for egnsteatret for at spille forestillinger under navnet på det turneteater, som han stiftede i 2008.

Fusionen af Grønnegade Teater og Det Lille Turneteater betyder også, at den nuværende ledelse fra Grønnegade Teater, Pernille Plantener Holst og Sascha Hegner Specht, sammen med Peter Holst udgør den nye ledelse i det samlede teater.

Det Lille Turneteater fortsætter således med turneforestillinger fra begge teatres bagkatalog – i 2017 'Grev Gris', 'Odysseus”, …om ikke at blive ædt' og 'Ingen verdens ting'.

Sidstnævnte havde for få uger siden premiere og blev meget positivt anmeldt af Henrik Lyding her på portalen (se anmeldelse), og forestillingen er også tilmeldt Aprilfestival 2017 i Sønderborg.

'Ingen verdens ting' er tillige et resultat af  udviklingsprojektet Stage’n Play, der er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og skal 'udforske mellemrummet mellem scenekunst og spil, leg og digitale medier i en søgen efter et nyt scenekunstformat, der taler til nutidens nysgerrige børn, unge og voksne', som det hedder i en pressemeddelelse.

Se forløbet med Grønnegade Teaters exit som egnsteater i artiklerne: 'Syv bud på at blive egnsteater i Næstved' og 'Dansk Rakkerpak bliver nyt egnsteater i Næstved'.

(Billedet: Grønnegade Teater er fusioneret med Det Lille Turneteater under sidstnævntes navn, og ledelsen udgøres af Pernille Plantener Holst, gemalen Peter Holst og Sascha Hegner Specht. Foto: Det Lille Turneteater)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne