30. november 2020

Greta på scenen

I sidste uge havde den amerikanske dokumentarfilm 'I Am Greta' (på dansk bare 'Greta') premiere i danske biografer.

Og i denne uge lancerer Aveny-T den kommende teaterforestilling, 'Mit navn er Greta', der får premiere 7. januar.

Teatret skriver i en pressemeddelelse, at man som det første teater i verden har fået lov at skabe en forestilling om det unge svenske klimaikon Greta Thunberg, som personligt har givet tilladelse til forestillingen. Aftalen er indgået med hende og hendes familie og gælder opførelser worldwide, inklusiv brug af hendes legendariske taler. 

Det er nemlig teatrets ambition at få forestillingen videre ud i verden, hvilket er muliggjort med Greta Thunbergs accept. Og to procent af forestillingens indtægter går i øvrigt til The Greta Thunberg and Beata Ernman Foundation.
Tro mod princippet om at lade unge skabe forestillinger på Aveny-T står William Lippert for manuskript og Emil Rostrup for instruktion, mens rollen som Greta Thunberg spilles af 23-årige Karla Løkke. De er alle tre nyuddannede fra Den Danske Scenekunstskole fra henholdsvis instruktørlinjen, dramatikeruddannelsen og som skuespiller.   

Klimaet er også taget med i produktionen, idet hele scenografien og alle kostumerne vil være genbrug. Samtidig omdannes det tidligere Café Kellerdirk, nu House of T, til klimaudstilling. Derudover bliver der workshop efter forestillingen, hvor de unge selv får mulighed for at lære at holde en slagkraftig tale.
'Mit navn er Greta' er en co-produktion med Vejle Musikteater og Black Box Theatre Holstebro, hvor forestillingen også kan opleves i februar 2021 efter spilleperioden på Frederiksberg, der er fra 7. januar til 13. februar.

(Billedet: Karla Løkke debuterer i rollen som Clara, der tager ud på en rejse for at blive som sit største idol, Greta Thunberg. Foto: Emil Rostrup) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne