1. juni 2014

Gratis børneteater i Skydebanehaven

Den 11. juni kl. 10 er der premiere på 'En fugl', som er en nyskrevet børneteaterforestilling for de 3-7-årige og deres voksne samt andre interesserede.

Der er gratis adgang og ingen krav om billetbestilling til forestillingen, som spiller i Skydebanehaven på Vesterbro i København fra 11.-22. juni, alle dage kl. 10, mens der er ekstra forestilling lørdage og søndage kl. 12. Dog er der ingen forestilling 15. juni.

Manden bag manuskriptet er Tomas Lagermand Lundme, der står bag en række børne- og ungdomsforestillinger, men lige nu er helt aktuel som Reumert-nomineret dramatiker til  'Rindal', der blev opført på Mungo Park i Kolding.

I 'En fugl' gælder det ikke den kulturskeptiske lagerforvalter, som lagde navn til en folkelig modstand mod statsstøtte til kunstnere og moderne kunst, men derimod en lille varm fortælling om fugle og frihed og fantasi. Med et personligt udgangspunkt:

'Jeg fangede en kanariefugl i en baggård og satte den ind i buret til min egen fugl. Men pludselig blev fuglen dårlig, og dyrlægen sagde til mig, at den var blevet syg af at være ude i friheden. Det satte en masse tanker i gang, der kredsede om, hvad frihed er for en størrelse. For mennesker og for dyr. Er det bedst at være ude i friheden eller bedst at være i bur? Og hvad nu, hvis friheden er så hård ved én, ligesom den var ved fuglen, at det var bedre, man blev indenfor – i buret, hvor andre passede på én?' fortæller Tomas Lagermand Lundme i en pressemeddelelse om forestilllingen, der er produceret af produktionsselskabet Transit K og har musik af Lise Cabble – nu om dage kendt for ophavskvinde til Grand Prix-vinderen 'Only Teardrops', mens vi lidt ældre kender hende som forsanger m.v. i rockbandet Miss B. Haven…

De medvirkende er Signe Lindkvist og Johannes Lilleøre, mens Anders Lundorph instruerer, og det er i øvrigt tanken, at det lille pop-up-teater skal rejse rundt i bydelene og dukke op et nyt sted hver sommer, ligesom der er planer om en turné rundt i sommerlandet i den kommende år.  

(Pressefoto)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne