6. februar 2020

Gode historier i gamle genstande

Det er en mere fængende end smagfuld titel, Teater Nordkraft har forsynet sin nye, opsøgende forestilling med. Men 'Dit lort, mit show' beskriver meget direkte, hvordan nogle menneskers brugte og ubrugelige ting kan være nyttige for andre.

Eller som der lidt mere omgængeligt står i pressemeddelelsen: 'Én gammel kvindes ragelse er en ung piges skat, og én mands nybyggede garage fyldes op af en anden mands tvangsauktion. Men hvad fortæller tingene om de mennesker, som sælger dem?'

Det har spillere fra Teater Nordkrafts faste ensemble sat sig for at finde ud af. De har opsøgt personerne bag interessevækkende salgsannoncer i bl.a. Den Blå Avis og Gul&Gratis og snakket med dem, for siden at bruge disse interviews som elementer i små, særegne historier med stor genkendelsesfaktor for de fleste.

Med udgangspunkt i bl.a. en godt brugt læderjakke, en knivsliber og en kasse dyregevirer fortolker teatrets skuespillere fortællingerne, der ligger bag. Og bringer dem ud i lokalområdet. For udover en mindre spilleperiode på Teater Nordkraft kan man i perioden 15. februar til 7. marts bl.a. opleve 'Dit lort, mit show' i Godthaab Forsamlingshus, Hals Golfklub, Gandrup Skole, 1000Fryd, Trekanten, og Kultur- og Borgerhuset Hammer Bakker.  

'Det er en del af ambitionen for forestillingen at trække publikum til, som måske ikke nødvendigvis er rutinerede teatergængere', som det udtrykkes.

'Dit lort, mit show'er rubriceret som en ung- og voksenforestilling med en nedre aldersgruppe på 12 år og er støttet af Aalborg Kommune via Kulturens Udviklingspulje samt Kulturen rykker ud.

Se mere om forestilling, spilletider og -steder samt billetkøb på teatrets hjemmeside: https://www.teaternordkraft.dk

(Billedet: Petrine Agger og Jela Natius Abildgaard laver teater ud af hverdagshistorier om genbrug. Foto: Karoline Lieberkind)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne