18. maj 2020

Gode anvendte manuskripter bør findes frem

Til september under Horsens Teaterfestival skal Danske Dramatikeres Manuskriptpris uddeles for fjerde gang. Prisen, der er på 15.000 gode og skattefrie kroner, er skabt i samarbejde med Dramatiker Væksthus og Horsens Teaterfestival.

Om prisen hedder det:

'Danske Dramatikere vil med manuskriptprisen sætte fokus på det gode manuskript som et af de uundværlige elementer i den gode forestilling for børn og unge. Prisen gives til det fremragende tekstlige grundlag manuskript for en forestilling med urpremiere i den forgangne sæson på et professionelt b&u-teater. Prisen gives til en tekst, hvor dramatikerens stemme klinger originalt og blander sig selvstændigt i scenekunstens udtryk. Det er teksten, der præmieres, ikke forestillingen'.

Priskandiderende manuskripter skal altså være have været grundlag for en forestilling spillet i sæson 2019-20.

Tidligere modtagere af hædersprisen har været:

2019: Magnus Iuel Berg: 'Finn og de fem fajl' – produceret af Zangenbergs Teater

2018: Alexandra Moltke Johansen: ‘ Voksen’ – produceret af ZeBU
2017: Pia Marcussen: ‘Habibi’ – produceret af Opgang2 Turneteater

Man skal indsende manuskripter til Danske Dramatikeres Manuskriptpris 2020 senest 26. juni 2020 – til manuskript@dramatiker.dk

En jury udvælger en vinder blandt de bedste manuskripter til sæsonens forestillinger på børne- og ungeområdet en vinder, som præmieres 19. september på festivalen i Horsens.

(Billedet: Thea Kulavig, leder af Zangenbergs Teater, som har været producent på ’Finn og de fem fajl’, modtog manuskriptprisen på Magnus Iuel Bergs vegne i Horsens sidste år. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne