Nok har Gitte Kath ladet sig pensionere fra Teatret Møllen og nok er hun med fødselsåret 1948 ikke længere nogen ren årsunge, men det er nu ikke derfor, at man kan møde hende i Den Gamle By i Aarhus.
For 4. marts 2016 åbnes på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By en stor retrospektiv udstilling med Gitte Kaths plakater i anledning af hendes 40 års jubilæum som plakatkunstner.
'Nøglen til historien – Gitte Kaths plakater i 40 år' er titlen på udstillingen, der 'viser iscenesætteren, scenografen og plakatmageren Gitte Kaths sanselige værker', som der står på museets hjemmeside.
Og selvom der er plakater fra Teatret Møllens forestillinger gennem 40 år, har Gitte Kath også lavet plakater til bl.a. Paraplyteatrets forestillinger, internationale festivaler, de paralympiske lege, DSB's årsplakater (for 1998) m.fl – og oftest med de kendte signaturtegn i form af skrivemaskinetypografi a la gammelt hakkebræt, slidte dagligdags genstande, henkastede farveklatter…
Gitte Kath (f. 1948) er uddannet 1968-72 fra Kolding Kunsthåndværkerskole (nu: Designskolen Kolding) og har været tilknyttet Teatret Møllen siden teatrets start 1974 og frem til 2015 og står for en lang række af teatrets markante forestillinger som manuskriptforfatter, iscenesætter og scenograf.
Plakaterne har som antydet fyldt en stor del af karrieren og har udover arbejdslegater og præmieringer fra Statens Kunstfond også kastet internationale priser af sig, ikke mindst The President of the Biennale of Grafic Design, Brno 1990 Award.
Og selvom man nu kan se mange af hendes værker på udstillingen på Dansk Plakatmuseum, eksisterer der også tre smukke bøger med hendes plakatkunst: '30 plakater' (1995); '40 plakater' (2000) og 'Unplugged Design' (2007).
Læs mere om Gitte Kath i artiklen Et ganske særligt teatermenneske', skrevet i forbindelse med hendes officielle stop på Teatret Møllen sidste år.
(Billedet: Et lille udvalg af de plakater, der kan ses på udstillingen. Foto: Dansk Plakatmuseum)
(caj)