15. december 2021

Gitta Malling ny bestyrelsesleder for Statens Kunstfond

Limfjordsteatrets teaterdirektør, Gitta Malling, bliver fra årsskiftet ny leder af Statens Kunstfonds bestyrelse, hvor hun sammen med 29 andre nye medlemmer af Kunstfondens projektstøtteudvalg tiltræder en fireårlig embedsperiode.

Mens Repræsentantskabet i Statens Kunstfond allerede i slutningen af oktober udpegede tre personer for hver af de seks projektstøtteudvalg for scenekunst, billedkunst, litteratur, musik, arkitektur og kunsthåndværk & design, følger kulturministerens udpegning af de sidste to personer i hvert udvalg traditionelt først her i december.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har således udpeget Gry Worre Hallberg (kunstnerisk leder af Sisters Hope), og *Lasse Bo Handberg, chefredaktør for netmediet Kiosk, direktør for Ulla Film – og tidligere direktør for teatret Mungo Park i Allerød, Mungo Park Kolding og BaggårdTeatret i Svendborg), der nu sammen med Gitta Malling (leder af Limfjordsteatret), Trine Wisbech (dramatur og tidligere leder af Det Lille Teater/Marionetteatret) og David Cornelius Price (associeret kunstnerisk leder og producent hos Holstebro Dansekompagni – tidligere Black Box Dance Company) altså udgør Projektstøtteudvalget for Scenekunst (PUS) fra årsskiftet og fire år frem.

I de øvrige fem projektstøtteudvalg er det en af kulturministerens nyligt udpegede personer, der bliver udvalgsleder, mens Gitta Malling trods udpeget af Repræsentantskabet bliver udvalgsleder – og altså bestyrelsesleder. Denne post er dog kun for to år.

Hun overtager i øvrigt bestyrelseslederposten efter Phie Ambo, leder af Legatudvalget for Film, der overtog posten i juni i år som følge af Michael Bojesens pludselige fratrædelse pga. krænkelsessagen i DRs Pigekor.

'At skulle varetage rollen som bestyrelsesleder for både Statens Kunstfond og Projektstøtteudvalget for Scenekunst er en stor ære. Jeg glæder mig til at være med til at sikre innovativ, mangfoldig og betydningsfuld kunst af den højeste kvalitet til hele Danmark og til at fremme dansk kunst i udlandet. En opgave, der ikke er blevet mindre vigtig her i skyggen af corona, hvor nogle kunstnere har fundet nye veje, og hvor vi alle er blevet mindet om kunstens betydning', lyder det fra Gitta Malling i pressemeddelelsen fra Statens Kunstfond.

Nu får Gitta Malling udover at være en energisk leder af Limfjordsteatret altså endnu to magtfulde poster i porteføljen, hvor tjansen som forperson for Applaus nyligt er kommet til (se note) – mens hun tidligere bl.a. har været formand Teatrenes Interesseorganisation (TIO), der nu er en den af Dansk Teater, og bestyrelsesmedlem i Udviklingsplatformen for Scenekunst.

Sin nuværende bestyrelsespost hos Teatercentrum fratræder hun fra årsskiftet.

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond, der hvert år uddeler omkring 550 mio. kr. til cirka 6000 projekter inden for musik, scenekunst, litteratur, arkitektur, billedkunst, kunsthåndværk og design.

* OBS: Lasse Bo Handberg bliver alligevel ikke medlem. Kulturministeren trak 17.12 udnævnelsen tilbage, pga. manglende tillid og opbakning til ham fra branchen. Et nyt medlem er endnu ikke udpeget.

(Gitta Malling bliver fra årsskiftet både leder af Projektstøtteudvalget for Scenekunst og bestyrelsesleder for Statens Kunstfond. Foto: Lars Horn, Baghuset)

(caj) 

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne