16. november 2013

Genvej for teaterarrangører

Her er en god nyhed for alle formidlere, arrangører, planlæggere m.v., der sørger for turneteater til skoler, biblioteker, institutioner, teaterforeninger, kulturhuse, kongrescentre m.fl.:

Den landsdækkende portal for professionel scenekunst – www.scenen.dk – der indtil nu har været website for billetkøbere m.fl. – er blevet udvidet med en produktionsside, hvor små og store teaterarrangører kan finde oplysninger om de turnerende teaterproduktioner i Danmark. 

Her kan man få information om bl.a. priser og tekniske data som scenografimål, mørklægning og strøm samt evt. behov for mandskab til at slæbe og opstille. Dertil kommer info om evt. formidlingstilskud, garantiordning, refusion og andre prisstøtteordninger til den enkelte forestilling.

Der er adgang for alle til produktionssiden, som altså ikke kræver et specielt log-in, men tilgås direkte via linket 'Søg produktion'  på forsiden af scenen.dk. Data til produktionssiden – der vil blive evalueret og udviklet løbende – kommer fra den  teaterregistrerdatabase, kaldet Tereba, som Teaterbilletter.dk står bag, men som   teaterproducenterne selv sørger for at indtaste oplysninger til.

Det er Kulturstyrelsen, der har givet Teaterbilletter.dk opgaven med at få indarbejdet oplysninger om de forskellige støtteordninger på produktionssiden.  

Og selvom det nye website-initiativ måske primært henvender sig til arrangører af offentlige forestillinger, er der også ifølge sekretariatetsleder Christina Krøll fra Teaterbilletter.dk en ekstragevinst;

'Produktionssiden får alle landets turneforestillinger, der spiller på skoler, biblioteker og kulturhuse, frem i lyset. Det er en del af dansk teater, der har ligget i skyggen. Der bliver spillet masser af professionelt teater uden for teaterscenerne, og jeg synes, det er skønt, at vi nu får synliggjort det på scenen.dk', lyder det i en pressemeddelelse.

Se mere på www.scenen.dk/produktionssiden

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne