18. oktober 2010

Gennem nåleøjet

Så foreligger resultatet af Refusionsudvalgets showcase dette efterår, i Horsens 25. september og i Virum 9.-10. oktober.

I alt 19 teatre var tilsagt, men blot syv nåede gennem nåleøjet til den eftertragtede refusionsgodkendelse, der betyder, at man kan sælge forestillinger til ’halv pris’(kommunerne får penge retur via refusionsordningen) og adgang til såvel den store årlige festival i april som til repertoirekataloget Den Røde Brochure.

Godkendt blev:

– Freestyle Phanatix: Cre8tivity

– Terra Nova: Tænk

– De Grædende Mænd: Når mænd de græder

– Fortællekunsten: 1807

– Den Blå Dør: Rødhætte og Ulven

– Teater Bloom: Christian Særling

– NoCanDo: Pigen der ikke kunne blive bange

Dertil kommer en række teatre og forestillinger, der er blevet godkendt ’på papiret’ – lister over refusionsgodkendte teatre/forestillinger kan ses på Kunststyrelsens hjemmeside: www.kunst.dk/scenekunst/refusionsordningen

En lille krølle på denne seneste udmelding fra Refusionsudvalget er Freestyle Phanatix’s forestilling ’Cre8ivity’, der nu er blevet refusionsgodkendt for indeværende og de to følgende sæsoner.

Forestillingen blev nemlig ved en ‘en fejl’ anmeldt her i børneteateravisen.dk allerede i marts i år – selvom portalen principielt kun anmelder refusionsgodkendte forestillinger og således lægger sig op ad principperne for adgang til den store festival i april og optagelse i repertoirekataloget Den Røde Brochure.

Forestillingen blev dengang anmeldt
til to stjerner af Anne Middelboe Christensen, der anførte, at forestillingen – i hvert fald dengang – var mere breakdance end egentlig scenekunst.

Der afholdes showcase igen i januar-februar næste år – med ansøgningsfrist 15. november 2010.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne