22. august 2020

Gazart topper i Odsherred

En ny teatersæson er normalt ensbetydende med en mail fra Odsherred med en liste over de forestillinger, som Børneteaterudvalget i den lokale teaterforening, Teater og Musik Odsherred, udvalgt og indkøbt til gratis fornøjelse – takket være tilskud fra Odsherred Kommune – for kommunens 4318 skoleelever, børnehavebørn, vuggestuer og dagplejebørn og deres voksne.

Mailen fra børneteaterudvalgsformand Britta Skov indeholder også altid en top-ti over sæsonens indkøb, der for 2020-21's vedkommende består af 77 forestillinger fra 23 af landets turnerende teatre. 

18 af disse forestillinger skulle i øvrigt have været vist i sidste halvdel af sæson 2019-20, men det satte covid-19-pandemien en stopper for.

Udover ovenstående forestillinger vises også 11 familieforestillinger i regi af den lokale teaterforening. De spiller på søndage og i skolernes ferier på Odsherred Teater i Algade og giver mulighed for børn og voksne sammen kan opleve teater.

Børneteatersæsonen begynder 21. september med Teater O's '#Fremtiden' (fra 12 år)og afsluttes 17. maj næste år med Randers Teaters småbørnsforestilling' En heldig kartoffel'.

Og så til toppen af årets liste:

Gazart topper med 10 forestillinger 'Sneøjne' (7) og 'En hel er en halv og to kvarte' (3) og følges af Nørregaards Teater med 8 forestillinger : '1-2-3-4-5-6-7-8-9-10' (5), 'Palle P og Perlen' (2) og 'Kongen og vandkanden' (1). 

Tredje-/fjerdepladsen med 7 forestillinger deles af Andersens Kuffert Teater med 'Trolde' (7) og Arthotel med 'Stort og småt' (6) og '1-2-3 nU' (1), mens femtepladsen indtages af Batida med 6 forestillinger: 'Take Away' (3), 'Den store bog om at blive væk' (2) og 'Aben Osvald' (1).

Således et lille aktuelt indblik i prioriteringerne i den børneteaterglade kommune – gerne til efterfølgelse for andre børneteaterformidlere.

 (caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne