13. august 2014

Gang i huskunstnerordningen

Huskunstnerordningen går ud på at tilbyde børn og unge kunstneriske oplevelser i selskab med professionelle kunstnere – og den fungerer således også som en vigtig alternativ økonomisk støtteordning for mange børneteaterfolk, der i samarbejde med skoler og institutioner landet over laver spændende projekter. 

Statens Kunstfonds Huskunstnerudvalg, der fra  årsskiftet overtog ordingen fra Statens Kunstråd, har nyligt behandlet 167 ansøgninger og bevilget tilskud til 94 huskunstnerprojekter inden for scenekunst, billedkunst, litteratur og musik – og som noget nyt nu også arkitektur, kunsthåndværk og design.

Projekterne sættes i gang i løbet af skoleåret, og ifølge en pressemeddelelse fra udvalget har man netop haft fokus på huskunstnerforløb, der kan understøtte implementering af folkeskolereformen. 

Bl.a. gæster Teaterværkstedet Madam Bach børnehavebørn i Skanderborg med deres 'Årstider på spring'-workshop, der tidligere har været i sving i bl.a. Horsens, og   andre eksempler blandt de 94 projekter er en workshop i Helsingør, hvor scenograf Hanna-Zoéy Tyge fører elever fra 4-10 klassetrin ind i kunstneriske rum, mentale og fysiske, hvor de kan udforske sig selv og deres omgivelser, mens Randers får besøg af billedhugger Pia Græsbøll Ottesen, som sammen med børn i alderen 4-12 år vil se på, hvordan det er at vokse op i Randers midtby, og hvordan man kan sætte spor i bybilledet.

Det er muligt at søge penge til nye huskunstnerprojekter allerede nu, idet næste ansøgningsfrist er 2. september 2014. Ansøgere skal være opmærksomme på, at puljebeskrivelsen for Huskunstnerordningen er blevet revideret, således at det fremover alene er muligt at få dækket op til 75 % af kunstnerhonorar, herunder timer til forberedelse. Evt. udgifter til kunstnerens transport og ophold, materialer mv. skal afholdt af institutionen/kommunen.

Læs mere om huskunstnerordningen her.

Læs artiklen om Teatret Superreals huskunstnerforløb om mobning, der efterfølgende er blevet til en teaterforestilling (læs anmeldelse).

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne