2. februar 2023

Fugleunivers skal introducere børn til Det Kgl. Teater

Det Kongelige Teater arbejder i disse år på udrulningen af en ambitiøs børnestrategi, der skal sikre, at mange flere forskellige børn landet over introduceres til en aktiv beskæftigelse med scenekunst og klassisk musik.  

Teatret har derfor udviklet Frede Stærs Postyrium, som er et nyt børneunivers, der tager de mindste teatergængere i hånden i deres møde med Det Kongelige Teater. Børn vil i fremtiden kunne møde Frede Stær og hans teatergale fuglevenner (bl.a. operafuglen Donna Pavone, balletfuglen Tyty Klausen m.fl.) som en slags værter og guider til scenekunsten og den klassiske musiks verden, når de kommer i kontakt med Det Kongelige Teater på forskellig vis.

De scenelystne fugle kan fra den 16. marts også opleves i den helt nye Pixiforestilling, ’Teaterfuglene’, som Teaterchef Kasper Holten selv har skrevet og instrueret. Stykket giver børn og deres voksne en uhøjtidelig introduktion til teatrets klassiske kunstarter; opera, skuespil, ballet og klassisk musik. ’

Teaterfuglene’ er en forestilling i miniformat lavet og fortalt til børn med sange og uddrag fra kendte musikalske værker. I forestillingen møder man teaterfuglene, som altid kommer galt afsted ude i virkeligheden. Men da de mødes på Det Kongelige Teater, finder de den rede, de altid har søgt efter: Her bliver der klappet, når de larmer, synger og flyver, og her er der plads til deres store dramaer og til at være anderledes.

’Vi håber, at Teaterfuglene både bliver en introduktion til teatrets verden og kunstarternes forskellighed, men samtidig i sig selv bliver en leg og en teaterfest, der lokker børnene til at dyrke fantasi og leg, også i forlængelse af teaterbesøget’, lyder det fra Kasper Holten i pressemeddelelsen om de nye tiltag.

Teaterfuglene spiller fra 16. til 30. marts på Takkelloftet. Forestillingen spiller primært for skoler og institutioner, men har også to opførsler i Operaens foyer den 25. marts, hvor der er gratis adgang for alle.

'Vi håber, at 'Teaterfuglene' både bliver en introduktion til teatrets verden og kunstarternes forskellighed, men samtidig i sig selv bliver en leg og en teaterfest, der lokker børnene til at dyrke fantasi og leg, også i forlængelse af teaterbesøget', lyder det fra Kasper Holten i pressemeddelelsen om de nye initiativer.

Børnestrategien vil blive udrullet på tværs af Det Kongelige Teater frem mod 2026, hvor Det Kongelige Teater i samarbejde med Realdania og Kulturministeriet åbner en gigantisk teaterlegeplads i Stærekassen på Kongens Nytorv, hvor børn kan lære om kunsten gennem sansning, leg og oplevelser. I børnestrategien indgår allerede forestillinger, digitale materialer, skolesamarbejder, rabatordninger og teatrets omrejsende oplevelseskaravane Postyrium på hjul.

Læs mere om Pixiforestillingen Teaterfuglene HER
Læs mere om Frede Stærs Postyrium HER

Billedet: Teaterchef Kasper Holten og Frede Stær er klar til føre børnene ind i Det Kgl. Teaters oplevelsesglade verden. Foto: Camilla Winther)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne