28. august 2017

‘Fucking Åmål’ topper i Odsherred

Så er den årlige mail med listen over forestillinger til den kommende børneteatersæson i Odsherred indløbet fra Britta Skov, der er formand for Børneteaterudvalget i den lokale teaterforening, Teater og Musik Odsherred, som sørger for indkøb af forestillinger til alle kommunens børn og unge. Og det giver teateravisen.dk's læsere et lille indblik i prioriteringerne.

Britta Skov har været praktisk tovholder i mere end 40 år som bindeled mellem teaterforeningen og skolerne i Nordvestsjælland og for bl.a. den indsats fik hun sidste år Kulturprisen 2016, der uddeles af Kultur- og Folkeoplysningsudvalget i Odsherred Kommune.

De valgte og indkøbte turneforestillinger i sæson 2017-18 kommer fra 27 teatre, der i alt skal spille 79 forestillinger for kommunens 4.292 skoleelever, børnehavebørn, vuggestuebørn og dagplejebørn samt deres voksne – der hver får glæde af en forestilling.

Odsherred Kommune yder tilskud, så alle kan komme gratis i teatret – selvom tilskuddet

Listen toppes af teatret HiLS DIN MOR, der skal spille 'Fucking Åmål' otte gange, men det er Andersens Kuffertteater, der med 14 opførelser, fordelt på fem forskellige forestillinger, skal flest gange til Odsherred.

De næste på listen er Gazart med 'Sneøjne' (seks opførelser) samt BaggårdTeatret med 'H.C. Andersen lever' og Limfjordsteatret med 'morfarMORFARmorfar med hver fem opførelser.

Som vanlig har arrangørerne fået plads i budgettet til ekstra forestillinger til udvalgte målgrupper – og i denne sæson er det så skoleeleverne i Sydskolens afdelinger i Hørve og Fårevejle samt friskolerne, der bl.a. skal se 'Psycho' (Dansk Rakkerpak), 'Mustafas Kiosk' (Teater Fantast) og 'Ugly Douglas' (Uppercut), mens også børnehaverne  i Hørve, Fårevejle, Højby, Odden og i Vig-området får  en ekstra forestilling hver.  

Og så skal det da lige nævnes, at den lokale teaterforenings program over sæsonens voksenforestillinger faktisk også indeholder flere, der er blevet spillet (og anmeldt her på portalen) som ungdomsforestillinger på festivaler og turne, nemlig Paolo Nani: 'Brevet'; Teatret st.tv.: 'Forældremødet'; Teater Vestvolden: 'Taxafortællinger'; Teater Rio Rose: 'Udspring' og Black Box Dance Compagni: 'Fear'.

(Billedet: 'Fucking Åmål' er denne sæsons topscorer i Odsherreds børneteatersæson. Foto: Karoline Lieberkind)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne