13. marts 2017

Frivillige søges til Aprilfestival 2017

Med mindre end seks uger til starten på Aprilfestival 2017 i Sønderborg er rammer og program og afviklingsmanuel så småt ved at være på plads, men der bliver brug for flere hundrede frivillige til at løse de mange opgaver, som verdens største festival for børn og unge byder på, når det rigtig går løs.

Arrangørerne fra Teatercentrum opremser selv opgaver med udsmykning, vejvisning, hjælp til teatrene med at bære udstyr ind og ud, café-opbygning, servering, oprydning samt anden praktisk assistance.

De frivillige vil således være en vigtig brik i arbejdet med at gøre festivalen til en ekstra god oplevelse for såvel de mange hundrede teaterfolk som de endnu flere hundrede besøgende formidlere og lokale publikummer. Aprilfestival afvikles fra 23.-30. april og arrangeres i samarbejde med Sønderborg Kommune og Sønderborg Teaterforening, og der ventes over 100 teatre med omkring 200 forestillinger til værtskommunen.

Det er den lokale kulturfrivillighedskoordinator Ulla Hermann fra Sønderborg Kommune, der står for rekrutteringen – og hun lover til gengæld de frivillige en ekstraordinær mulighed for at se festivalen indefra og selvfølgelig se forestillinger, deltage i fester og events m.v.

Traditionelt er der en del frivillige, der kommer fra andre steder i landet, hvor de har oplevet eller deltaget i en Aprilfestival eller flere og nu følger med rundt for at være en del af hjælperkorpset.

De frivilliges vagter vil være på minimum fire timer med mulighed for at hjælpe til i dagene op til og under hele festivalugen. Men der er især brug for mange hjælpere i den afsluttende weekend fra 28.-30. april.

Man bestemmer selvfølgelig selv, hvor mange vagter, man ønsker at tage.  

Man kan melde sig som frivillig på

https://crewnet.dk/events/aprilfestival

– og se mere om Aprilfestival på www.aprilfestival.dk

(Billedet: Der er mange praktiske opgaver at løse, når Aprilfestival fylder en værtskommune med forestillinger, teaterfolk og publikummer – og her er de frivillige helt uundværlige. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne