10. september 2013

Fra Nordvest til Nordkorea

Den særdeles berejste teatergruppe Batida drager nu mod nye mål, idet man besøger Nordkorea fra 12.-20. september 2013 for bl.a. at opføre forestillingen 'Grande Finale' fire-seks gange og dertil have møder og udvekslinger med nordkoreanske scenekunstnere.

Dermed kan Batida, der holder til i Københavns Nordvestkvarter, når de ikke rejser lande og riger rundt,  føje endnu et 'eksotisk' land til listen over internationale samarbejdsprojekter, der bl.a. tæller 'udfordrende' lande som Afghanistan, Iran, Cuba og Libanon – og 30 andre lande.

Turneen til det lukkede land er resultatet af et langt forarbejde, herunder tre Batida-folks rejse til hovedstaden Pyongyang i juli 2012 for at diskutere samarbejdsprojekter.

'Vi har en forhåbning om at rejsen til Pyongyang kan være det første skridt i etableringen af en 'kunstnerisk bro' mellem vores to lande. Altså at rejsen kan sætte gang i en trafik af kultur og mennesker mellem Danmark og Nordkorea, der kan skabe langsigtede forbindelser mellem individer, grupper og institutioner fra de to verdner', siger teatrets Søren Ovesen i en pressemeddelelse i anledning af den forestående rejse.

Samarbejdsprojektet indeholder også planerne om en genvisit, hvor en nordkoreansk musikteatergruppe skal gæste København i slutningen af 2013 eller begyndelsen af 2014.

Se mere om teatret på www.batida.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne