8. april 2021

Fra live til lydrum

Mens flere teatre med fokus på målgruppen børn og unge har valgt at præsentere nye forestillinger i digitale versioner – streamede eller online-udgaver – for så senere at kunne spille og turnere med de oprindeligt tænkte live-versioner, er andre gået den modsatte vej.

Således har Teatergrad lavet en ny udgave af den anmelderroste forestilling 'Ligeværd' – produceret i 2019 i samarbejde med Det Flydende Teater – som 'Lydrumsteater' (se Teateravisens anmeldelse).

Den digitale 'Ligeværd' får premiere 14. april i en udgave, henvendt til skoleklasser på mellemtrinnet (10-14 år), men har dog været tilgængelig for alle brugere på Teatergrads app.

Der er tale om en blanding af podcast, radiodrama og audiowalk, og teatrets ide med det nye koncept er at tilbyde lærerne 'et undervisningsrum', der ikke nødvendigvis foregår foran en skærm, og som kan bruges uanset om man stadig undervises hjemmefra eller er tilbage på skolen – men måske skal opholde sig primært udendørs. 

''Ligeværd' er fortællingen om Louise Rasmussen, der fødes i fattigdom, men ender med at blive grevinde af Danner og gift med Kong Frederik 7. Hun var en særpræget personlighed med et stort engagement. 

Lydrums-udgaven er inddelt i tre kapitler af ca. 20 min. med tre opgaver til hvert kapitel. Opgaverne har bl.a. fokus på retfærdighed, ligestilling, stemmeret og grundloven.

Se mere om adgang til app, priser m.v. på:  https://www.teatergrad.dk/lydrumsteater/

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne