20. februar 2023

Fra kapel til teater- og kulturhus

Sydhavns Teater i Østre Kapel på Vestre Kirkegård – så er de fleste af verdenshjørnerne taget i ed. 

Sydhavn Teater, der er lille storbyteater i Københavns Kommune, har brugt den 250 m2 store bygning som teaterscene alene om sommeren, fordi der hverken er isolering eller varme.

Men nu er der fundet hele 30,1 mio. kr. til en omfattende istandsættelse, der skal transformere det tidligere kirkekapel fra 1913 til en moderne teater- og kulturbygning.

Ombygningen blev i første omgang en realitet, da partierne bag budget 2023 valgte at afsætte finansiering på 20,1 millioner kroner. Herudover har A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formaal og Lokale og Anlægsfonden valgt at støtte renoveringsprojektet med hver fem millioner kroner.

Ombygningen vil inkludere en mindre tilbygning i forlængelse af teatersalen, forbedrede publikumsfaciliteter med blandt andet en café og en lille foyerscene samt en bedre udnyttelse af 1. salen, hvor der skal etableres et ekstra rum og nye kviste. Renoveringen indebærer derudover udskiftning og efterisolering af tag, udskiftning af etagedæk, installation af varme- og ventilationsanlæg samt udskiftning af elinstallationer. 

Der skal samtidig etableres indbydende udearealer ved kapellet, som inviterer til ophold og åbner bygningen op mod de grønne omgivelser på kirkegården og forbinder det nye kulturhus med sine omgivelser.

Dermed får Sydhavnen et nyt kulturelt samlingspunkt, der kan invitere borgere til alt fra teateropsætninger, foredrag, kunstudstillinger til cafe-besøg året rundt og styrke kulturlivet i bydelen.

Sydhavn Teater, som har drevet bygningen siden 2016, forventes også at genoptage driften efter ombygningen, som forventes at være afsluttet ved årsskiftet 2025-2026.

(Billedet: Østre Kapel på Vestre Kirkegård i det sydvestlige København, som Sydhavns Teater har brug til sommerforestillinger, bliver nu til et helårs teater- og kulturhus. Foto: Carsten Jensen)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne