16. oktober 2010

Fra kapel til dansehus

Det er måske ikke det helt rette ordvalg, men sikkert er det alligevel at Uppercut Danseteater nu kan sætte liv i kludene i det gamle kapel og krematorium på Bispebjerg Kirkegård i Københavns Nordvest-kvarter, hvor man nu vil omdanne de smukke gamle bygninger til et hus, hvor dans og bevægelse er i centrum.

De sidste økonomiske betingelser er netop faldet på plads, efter at Nordea-fonden har besluttet at støtte projektet med 13 mio. kr. Københavns Kommune har tidligere bevilget omkring 18 mio.kr. til projektet, og også Lokale- og Anlægsfonden støtter det nye dansehus med 10 mio. kr. – og således er der lagt en flot økonomisk bund for ombygningsarbejdet.

’Det skal være brugernes hus, et danseværksted og et socialt mødested, og målet er at skabe et hus, der formår at blande ambitioner med lyst’, lyder det fra siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) i en pressemeddelelse.

Dermed kan Uppercut Danseteater – der som bekendt også laver professionelle danseforestillinger – se frem til spændende nye lokaler til deres projekt ’Dans i Nordvest’ i det gamle kapel med en overmåde smuk kuppelsal, når ombygningen af stedet, der har stået tomt siden 2003, efter planen er færdig om et års tid.

’Dans i Nordvest’ har haft midlertidige lokaler på den nedlagte Frederikssundsvejens Skole, siden man måtte vige pladsen i kulturhuset på Dortheavej til fordel for det nye Ungdomshus.

’Dans i Nordvest’, der blev startet i 1999 af Uppercut Danseteater, er et særdeles succesrigt såkaldt ’community dance-projekt, hvis formål er at få børn og unge i et (ellers belastet) lokalmiljø til at stifte bekendtskab med forskellige former for dans som udtryksmiddel. Der undervises bl.a. i moderne ballet, breakdans og koreografi.

Se mere om Uppercut og projekt ’Dans i Nordvest’ på www.uppercutdance.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne