22. oktober 2013

Fra Andre til Nye Horisonter

Det Aarhus-baserede Opgang 2 Turneteater, der bl.a. har skabt en række debatskabende ungdomsforestillinger med udgangspunkt i etnisk og kulturel forskellighed, får nu en millionstor fondsstøtte til et fire-årigt projekt, hvor børn og teenagere fra udsatte boligområder får mulighed for at udfolde sig kreativt gennem teater, billedkunst, rap, film og andre kunstneriske produktioner.

Med til konceptet hører også professionelle teaterforestillinger, der tager afsæt i de unges eget liv og udfordringer – primært centreret omkring de såkaldte ghetto-områder i Aarhus.

Projekt 'Nye Horisonter', der bygger videre på erfaringerne fra det treårige projekt 'Andre Horisonter'  bakkes op af både VELUX FONDEN og Bikubenfonden i en fireårig periode og med i alt 2.8 mio. kr. fra hver af de to fonde.

Opgang2 Turneteater blev etableret i 2001 og har turneret med forestillinger som 'I Kærlighedens Navn'; ''Krigskonfekt'; 'KNUS'; 'Gidslet'; 'Hvor regnbuen ender' og 'URO' – der alle er blevet anmeldt her på portalen.

Nyeste udspil er '4 Ever', der opføres på en af Opgang 2's øvrige kulturelle satsninger kulturfestivalen JALLA, der i år under navnet JALLA:8 afvikles 22. november på A-Toget i Gellerup, men hvor et  par tidligere festivaler også har været afviklet i samarbejde med og på Aarhus Teater.

Dertil kommer det kunstneriske aktiveringsprojekt Ungdomsspor m.v.

Se mere om Opgang 2 Turneteater og deres projekter på www.opgang2.dk

(foto: PR/Opgang 2)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne