30. marts 2012

Fortæller får sit eget teater

Efter i 15 år at have været en del af Det Fortællende Teater sammen med Jesper La Cour Andersen, har Troels Kirk Ejsing (f. 1964) valgt at lave sit helt eget teater, som dog stadig har historiefortællingen som det helt centrale element.

Helt slipper Troels Ejsing dog ikke Det Fortællende Teater, hvor han fortsat vil være med i forestillingen ’Bjowulf’ (se anmeldelse).  Til gengæld tager han forestillingerne

’Musikanterne’, ’Bittebæk’ (se anmeldelse) og ’Hvem der først bli'r vred’ (anmeldelse kan findes under 'Arkiv' som pdf i BTA 127) med sig til Dunkelblå, der således får et solidt fundament med flere gennemprøvede forestillinger for forskellige aldersgrupper.

Sidstnævnte forestilling vises på Festival 2012 (www.festival2012.dk) i april i Ringsted og Sorø sammen med Dunkelblås helt nye, egenproducerede forestilling,  ’Coyote’ (foto), der er baseret på en gammel zuni-indiansk myte om solen og månen, dagen og natten.

Troels Ejsing har arbejdet med børneteater siden 1989 i teatre som Teaterklanen, Egnsteatret Københavneren, Holbæk Egnsteater – og altså ikke mindst i Det Fortællende Teater. Desuden er han formand i Foreningen Fortællinger i Lejre som arrangerer en årlig fortællefestival.

Desuden har Troels Ejsing været deltager i de to seneste udgaver af det succesfulde DramatikerVæksthus-projekt (www.dvhus.dk), hvis formål er at uddanne nye dramatikere til dansk børneteater. Troels Ejsing startede  som dramatikerspire i 2010-11-udgaven og fortsatte over i 2011-12-udgaven, der stopper til sommer.

Teatret Dunkelblå er også snart klar med en hjemmeside, hvor man kan se mere om teatret på www.dunkelblaa.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne