10. oktober 2012

Forstyrrelser: Åh!…Ih!…Ah!

Det Kgl. Teater udvider sin praksis med danske børne- og ungdomsteater-gæstespil på Nationalscenen til også at omfatte internationale gæstespil.

Det sker i en serie kaldet ’Exceptionelle øjeblikke’, der er kurateret af Catherine Poher, velkendt og prisbelønnet instruktør i et hav af børneteatersammenhænge – og som selv i december 2010 iscenesatte ’På den anden side’ i Skuespilhuset.

Catherine Pohers første invitation er gået til belgiske Agnés Limbos fra Compagnie Gare Centrale, der fra 27. oktober til 3. november 2012 gæstespiller med ’ Forstyrrelser: Åh!…Ih!…Ah!’ – en ’ægteskabelig tragekomedie’ for de 13-årige og opefter.

Forestillingen, der er en so-produktion med Théâtre de la Balsamine fra Bruxelles, har Sabine Durand som instruktør og Gregory Houben
 og Agnés Limbos selv som medvirkende.

’Jeg prøver at vise verdens tilstand, det vi føler, når vi mærker kærlighed, når vi bliver  forladt, sårede, eller når vi oplever vold. De alvorlige emner, som man tror kun kan forstås af voksne, rører børnene lige så meget, da de møder disse uhørligheder med nye og uskyldige øjne og kræver af os voksne, ærlige svar.’, lyder et citat fra Agnès Limbos om forestillingen.

I forbindelse med premieren 27. oktober har Catherine Poher en samtale med Agnés Limbos om dennes arbejde med objektteater. Det foregår lørdag den 27. oktober fra kl. 18,30-19,15 på Skuespilhusets Lille Scene – og med gratis adgang.

Vil man som professionel skuespiller, danser, instruktør, koreograf, designer, scenograf, musiker etc. deltage i egentlige workshops med Agnés Limbos, foregår der to torsdag den 25. og fredag den 26. oktober kl. 9-16. Pris 500 kroner. Det Kgl. Teaters marketingskoordinator, Berit Hessing, meddeler, at der stadig er enkelte ledige pladser (tilmelding til anbe@kglteater.dk).

Mere om gæstespil og Agnés Limbos m.v. på www.kgl-teater.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne