1. november 2019

Forsøgsstationen fylder ti år

Forsøgsstationen kan fejre 10 års jubilæum i år og markerer det med en fest 7. december.

Her lancerer man samtidig sitet 'Into the Unknown', der hylder det omfattende scenekunstneriske forsøgsarbejde gennem de ti år gennem et dyk ned i ti forskellige forsøg. Her har man interviewet ti forsøgsledere om deres forsøg og hvad det har betydet for deres arbejde. 

Som appetizer til sitet kan man allerede nu se teaser til sitet på Forsøgsstationens hjemmeside – eller via dette link: https://www.forsoegsstationen.dk/2019/10/24/sneakpeek-into-the-unknown/

Bag står Forsøgsstationens videodokumentarist Helle Lyshøj som også stod bag kameraet til filmen om “LYDEN AF PUBLIKUM” og sidste sæsons arbejdsdemonstration “HVAD ER ET FORSØG”  – som sammen med Forsøgsstationens kunstneriske leder, Lotte Faarup, er i fuld gang med at lægge sidste hånd på “INTO THE UNKNOWN”.

Og forsøg og eksperimenter har der været mange af gennem årene, heriblandt det trefasede projekt med delelementerne 'Skuespilleren og Übermarionetten', 'Dødens Æstetik' og 'Den scenografisk skuespiller' samt 'Lyden af publikum', 'Den dårlige smag', 'Story Play' m.fl., suppleret med en lang række seminarer og møder om alt fra kunstnerisk forskning til nutidens mangel på kvalitetsdiskussioner i børneteatret.

Teateravisen bragte forud for Forsøgsstationens start i efteråret 2009 et portræt af Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff, der ville forvandle den gamle biograf på Sønder Boulevard på det københavnske Vesterbro til et myldrende værksted for forskning, udvikling og træning udi professionel scenekunst (se artiklen 'Besat af en drøm').

Det er som bekendt lykkedes overmåde godt – og Forsøgsstationen, der gennem årene har opstået støtte fra forskelligt hold, kan glæde sig over fornyet støtte fra Projektudvalget for Scenekunst, der helt aktuelt netop har bevilget driftsstøtte på en mio. kr. hver af de tre år 2020/21, 21/22 og 22/23).

Se mere om Forsøgsstationen og dens aktiviteter på hjemmesiden: https://www.forsoegsstationen.dk

(Billedet: Forsøgsstationens kunstneriske ledere, Øyvind Kirchhoff og Lotte Fårup, i teaseren for sitet 'Into the Unknown'. Video: Helle Lyshøj)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne