17. november 2020

Forberedelserne til Aprilfestival 2021 er i fuld gang

Nu er Teatercentrums invitation til deltagelse i Aprilfestival 2021 i Holbæk Kommune sendt ud til teatrene, der kan tilmelde forestillinger fra 30. november og frem til 11. december 2020. 

Det er kun refusionsberettigede forestillinger, der får lov at spille på festivalen, der afvikles fra 18.-25. april. Men der kan formentlig ventes et godt stykke over 100 teatre og over 150 forestillinger. Der er også noget, der skal indhentes efter at Aprilfestival 2020 blev aflyst pga. covid-19-pandemien.

Den håber arrangører, teatre og publikum vil være helt under kontrol, når Aprilfestivalen atter forsøger at indtage Holbæk Kommune næste forår. 

Teatrene skal som vanligt spille både lukkede forestillinger for skoler og institutioner de første fire dage på festivalen tillige med udvalgte offentlige forestillinger om eftermiddagen, inden det hele går løs i den afsluttende weekend. Alle åbne forestillinger er med gratis adgang.

Allerede nu kan dagtilbud, skoler og lokalområder melde sig til for at få teaterforestillinger på besøg i festivalugen, men først senere bliver det endelig afgjort, hvilke forestillinger der spiller hvor.

Men allehånde forberedelser til festivalen er nu i gang – med direkte skelen til den masterplan, der lå klar forud for den sene aflysning af Aprilfestival 2020.

Erfaringerne fra denne deprimerende oplevelse har Teatercentrum og værtskommunen Holbæk med sig i den nye planlægning af en tryg og sikker version af den kommende festival for medvirkende, arrangører og tilskuere, tilpasset de restriktioner, der måtte være gældende til april 2021.

Der er således udarbejdet tre scenarier med forskellige udgaver af festivalen, hvis det bliver nødvendigt at justere på program, spillesteder, fagligt program og andre aktiviteter.

Følg med i forberedelserne og de løbende opdateringer på festivalens hjemmeside: www.aprilfestival.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne