23. september 2020

Folketeatret åbner ny scene og lancerer formatet ‘UNDER HUDEN’

Folketeatret åbner i denne sæson teatrets fjerde scene, nemlig Kvisten. Kvisten er tiltænkt Folketeatrets børne- og ungdomsinitiativ Folketeatret|u, men kommer desuden til at huse Folketeatrets nye format 'UNDER HUDEN'.

Fra 3.-14. november 2020 kan publikum opleve forestillingen 'Er der plads til mig? – en soloforestilling om at være tyk', som dermed bliver åbningen af 'UNDER HUDEN' og Kvisten. Forestillingen er af  Lise Pleidrup og instrueret af Heidi Duus – og billetterne er gratis.

Med Kvisten ønsker Folketeatret at investere i fremtiden og afprøve nye formater, lyder det fra teaterchef Kasper Wilton:

'På Folketeatret har vi sloganet ’teater til alle’. Dette beror naturligvis på vores store turneforpligtelse, men også på det faktum, at vi strategisk arbejder på at have tilbud til alle aldersgrupper i vores teaterhus; herunder børn og unge. Som folkets teater anser vi det som en vigtig og fornem opgave at bidrage til fødekæden (fra vugge til grav) og dermed også til fremtidens publikum'.

Med etableringen af scenerummet Kvisten fuldendes den ombygning og revitalisering af huset i Nørregade, som påbegyndtes i 2013. Kvisten er støttet af Det Københavnske Teatersamarbejde, midler fra Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck´s Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt fra Fehrs Fond.
Med Kvisten muliggøres en af fremtidens aktiviteter rettet mod unge på Kvisten i samarbejde med Realdania:  

'UNDER HUDEN' er et personligt format henvendt til de 16-21 årige og er en samtale fra ung til ung med ung. Med det vil Folketeatret skabe rum for unge mennesker og give plads til monologer, fortællinger eller noget helt tredje, som går under huden på forskellige problematikker og ikke mindst præsenteres af et ungt menneske (med eller uden sceneerfaring). Temaerne udspringer af de unges egne interesser.

(Billedet: Kvisten er Folketeatrets fjerde og helt nye scenerum. Foto: Jakob Søby) 

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne