18. januar 2017

Fokus på vækstlagets betingelser i Aarhus

Selvom et produktionssted som Teaterhuset Filuren i Aarhus lukker flere af byens små professionelle teatre ind i varmen – både som egentlige samarbejdsprojekter og for at give en praktisk hånd med eller bare et værested, så kan det aarhusianske vækstlag udi scenekunst selvfølgelig ikke komme til alle sammen.

»Jeg havde ambitionen om at udvikle institutionen til at kunne tilbyde sig som moder for hjemløse teatre,« som Filurens teaterchef, Steen Mourier, udtrykte det i artiklen 'Moderskib for hjemløse teatre', der beskriver nogle af teaterhusets tiltag for at samle scenekunst i Aarhus.

Men nu viser der sig andre muligheder i form af et spændende projekt, der skal skaffe både lokaler og muligheder for byens talentfulde scenekunst.

Det er den nystartede forening Scenekunsthus Aarhus, der 20. marts lancerer et pilotprojekt, 'som skal være med til at sætte fokus på alt det et scenekunsthus i Aarhus ville kunne bidrage med', som det lyder i en pressemeddelelse fra foreningen.

Fra 20. marts til 12. april vil vækstlagsgrupperne således få adgang til de to store studiescener på Brobjergskolen samt et kontorområde til møder og skrivearbejde. Derudover vil der blive afholdt workshops og networking-arrangementer og dermed udvikle platform for faglig sparring.

Som afslutning på pilotprojektet vil der blive afholdt en minifestival, hvor alle grupperne har mulighed for at give interesserede et indblik i deres proces eller endelige resultat, lyder det i pressemeddelelsen om pilotprojektet, der bakkes op af Performing Arts Platform og Off the Record.

For at blive en del af pilotprojektet og få adgang til lokalerne kræves medlemskab af Scenekunsthus Aarhus’ forening.

Mere information kan fås ved at sende en mail til scenekunsthusaarhus@gmail.com og man kan også finde Scenekunsthus Aarhus på Facebook.

(Billedet: Scenekunsthus Aarhus afholdt 4. november 2016 konferencen 'Vækstlagets Vilkår og Talentudvikling' på Godsbanen – nu er man klar med et pilotprojekt at sætte fokus på manglen på lokaler til byens mange scenekunstgrupper. Foto: Peter Rafn Dahm)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne