27. marts 2012

Fokus på scenekunstens uddannelser

Kulturministeriet har nu nedsat det udvalg, der skal udarbejde en udredning om det scenekunstneriske uddannelsesområde forud for en politisk stillingtagen til de fremtidige forhold på uddannelser inden for scenekunsten.

Udvalget har bundet mandat til at beskæftige sig med Statens Teaterskole, skuespilleruddannelsen ved Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater, Det Danske Musicalakademi i Fredericia samt scenekunstuddannelsesaktiviteterne ved Odsherred Teaterskole – og dertil kan inddrages andre relevante uddannelser inden for scenekunsområdet.

Ikke mindst spørgsmål omkring Odsherred Teaterskole – der nu primært markedsfører sig som Scenekunstens Udviklingsscenter – har umiddelbart interesse for børneteaterområdet, idet det er her, en stor del af områdets efteruddannelser ligger og ligeledes et sted med store ambitioner om at skræddersy relevante uddannelser for såvel kunstnerisk som administrativ personale ved landets børneteatre.

Og der er ekspertisen i udvalget på børneteaterområdet, idet Henrik Køhler, der både er leder af Teatercentrum samt bestyrelsesformand for Odsherred Teaterskole, er en af de ni medlemmer af udvalget, hvor også formanden for Scenekunstudvalget, Rikke Juellund, sidder. Formand er i øvrigt Frank Rechendorff Møller, der er kontorchef Kulturministeriet.

Scenekunstuddannelsesudvalget skal afslutte sit arbejde i november 2012.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne