27. september 2013

Første showcase for det nye Refusionsudvalg

Så er det atter tid til showcase for håbefulde teatre, der håber at få den eftertragtede refusionsgodkendelse, som udover det at kunne sælge forestillinger til 'halv pris', fordi staten refundender kommunerne 50 pct. af forestillingsprisen, også giver adgang til Den Røde Brochure og Aprilfestival – og dermed direkte adgang til køber-segmentet…

Første af to sammenhængende showcase afvikles i Horsens 28.-29. september 2013 og følges op i Virum 12.-13. oktober 2013.

Siden sidste showcase er et nyt Refusionsudvalg trådt til, og de skal altså for første gang mødes direkte med ansøgende teatre primært fra vækstslaget (se artiklen 'Nye på øretævernes holdeplads').

Det nye udvalg betår af Pernille Plantener Holst (producent hos Grønnegade Teater), Marianne Søndergaard Madsen (skuespiller og medleder i Teatret st.tv.), Thomas Eisenhardt (kunstnerisk leder af Aaben Dans), Leiv Arne Kjøllmoen (sceneinstruktør) og Jens Frimann Hansen (leder af Helsingør Teater). Sidstnævnte er blevet udpeget som formand for udvalget.

Der var indledningsvis flere indkaldte til de to showcase end de 19, der nu stiller op, men en række afbud er siden indløbet, således at der er seks teatre/forestillinger i Horsens og 13 teatre/forestillinger i Virum.

Og selvom der er lagt låg over offentliggørelse af navne på teatre og forestillinger – kun de refusionsgodkendte må siden nævnes – har teateravisen.dk af teaterejer Niels Vandrefalk selv fået bud om, at han nu skal til showcase for tredje gang med Holbergteatrets 'Far, Mor Får Børn', der altså to gange blev afvist af det afgående Refusionsudvalg, men nu i en genopsat udgave får muligheden overfor det nye udvalg.

Det første afslag affødte en længere debat her på portalen, startende med et indlæg fra Niels Vandrefalk selv.

Men nu er det nye tider, og som Niels Vandrefalk lakonisk skriver omkring sin kommende optræden på showcase i Virum:

'71-årig skuespiller uddannet på en anerkendt teaterskole (Det Kgl. Teaters elevskole, red.) og med 50 års professionel erfaring kaldes til showcase for tredje gang med samme forestilling. Nok ikke lige det lovgiverne havde tænkt på kunne tolkes ud af Teaterlovens tekst vedr. Refusionsordningen og dens administration'.

Underforstået er bl.a., at man jo giver en række andre ustøttede teatres forestillinger refusionsgodkendelse 'på papiret', men det kunne altså ikke times den gamle acteur…

Mere om refusionsudvalg og refusion på www.kunst.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne