2. september 2022

Flemming Nordenhof er død

Den mangeårige formand og instruktør i foreningen Herlev Revy og Teater, Flemming Nordenhof, er død, 78 år.

Flemming Nordenhof (f. 1944) var uddannet lærer og en periode ungdomsskolelærer i Lejre Kommune, hvor han var i centrum for den første berufsverbot-sag i Danmark i 1978, hvor borgmester Evan Jensen blacklistede ham for at undgå, at han blev ungdomsskoleleder.

I slutningen af 1970’erne blev han så administrator hos Comedievognen, landets første egentlige turneteater for børn, og da Comedievognen blev egnsteater i Herlev i 1980, tog han sig med stor fornøjelse af det kontraktligt forpligtende dramapædagogiske arbejde blandt kommunens skoleelever – en fast ingrediens i den tids egnsteaterkontrakter, som teatrenes skuespillere gerne selv undgik.

Men hans arbejde blev bl.a. bemærket af kommunens borgmester, Ib Juul, som sørgede for at ansætte ham på lokalavisen Herlev Bladet, hvor han var i en række år.

Men teaterinteressen forlod ham aldrig. Han var bl.a. aktiv i teaterforeningen Herlev Teater og kunne ofte ses på de store april-teaterfestivaler og i Horsens, hvor han så forestillinger og købte hjem til Herlevs skoler og institutioner.

Han nåede i øvrigt også at være medlem af BørneTeaterAvisens redaktion 1983-84 og var på anden vis aktiv i børne- og ungdomsteatrets organisationer.

Men i de seneste årtier var han en skattet leder i Herlev Revy og Teater, hvor han både skrev og instruerede flere af foreningens årlige musicals.

Hans store aktivitet i kommunens kulturliv blev bl.a. belønnet med titlen som Årets Herlevit i 2003.

Som Henrik Steen Larsen, der var skuespiller hos Comedievognen i den periode, hvor Flemming Nordenhof også var ansat, fortæller, så var han en varm mand, der gik 100 pct. op i det, han arbejdede med.

Ea Mannov og Bo Bertram, der har tegnet Comedievognen i flere årtier, supplerer: »Vi var meget glade for at have Flemming hos os, han var et energisk og positivt menneske med en smittende humor.«

(Billedet: Flemming Nordenhof havde en engageret fortid i dansk børne- og ungdomsteater og siden i Herlev Kommunes kulturliv. Og som hans eget FB-profil-foto antyder, var han også en  hærdet ryger. Foto fra Facebook)   

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne