8. oktober 2021

Fjord, forbindelser og fremtid

Parkteatret, der er egnsteater i Frederikssund, har produceret en slags vandre- og lydteaterforestilling, 'Forbindelser', der kan sende publikum på en spændende live-oplevelse i det smukke fjordområde omkring Frederikssund og det nordlige Hornsherred.

Således vil man 12 forskellige steder i Frederikssund Kommune kunne finde nogle helt specielle skulpturer med en QR-kode, der kan scannes og give gratis adgang til et hørespil på de specifikke steder, så så det kræver både høretelefoner og mobil. 

Forbindelser' er nyskrevet dramatik om, hvordan fjorden har forbundet, forbinder og vil forbinde den lokale befolkning med naturen, og hørespillene påvirkes på forskellige vis live af områdets aktuelle vejrforhold; vind, temperatur, regn, lys og mørke.

Man kan enten tage på sin helt egen dramatiske opdagelse i landskabet omkring fjorden via et kort med koordinater over de 12 hørespil (det kan printes fra teatrets hjemmeside) – eller mere mageligt vælge at købe det samlede værk af 12 hørespil (ligeledes via hjemmesiden) og lytte til 'Forbindelser' fra den hjemlige sofa.

»Vi har lavet hørespillene i en fast version, det er dem, man hører, når man benytter QR-koden eller klikker på det enkelte hørespil, når man har købt billet. Når man har købt billet, kan man også tilvælge at gå ind på et loop, og det er her, at vejret går ind og påvirker hørespillene. Så man kan både lytte til en vejrversion og en fast version,« forklarer Parkteatrets stifter og kunstneriske leder, Karen Nielsen.

Dramatikeren Simone Isabel Nørgaard har skrevet hørespillene med inspiration fra de fysiske steder. Holdet bag består desuden af: Instruktør: Kasper Sejersen, Lyddesigner: Ditlev Brinth, Oplevelsesteknolog: Malte Herold , Dramaturg: Anja Ohlsen, Teknik: Sebastian Just og Rasmus Kreiner,  Medvirkende på de12 hørespil er bl.a. Karen Nielsen, Vigga Bro, Hans Henrik Clemensen, Casper Phillipson m.fl.

Urpremieren på 'Lydforbindelser' finder sted 12. oktober for en indbudt skare, men som teatret skriver, så er 'Forbindelser' oplagt til en speciel gå-, cykel-, eller biltur rundt i Frederikssunds fjordrige landskab – også i efterårsferien. Der er fortællinger til børn, til unge, til voksne og hele familien. Hørespillene kan høres individuelt, men hører man dem alle, vil man opdage, at de muligvis er forbundet.   

Se mere på www.parkteatret.dk/forbindelser 

(Billedet: Kortet over 'Forbindelser' med koordinater til at finde de 12 hørespil. Kortet kan printes fra Parkteatrets hjemmeside)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne