1. juli 2021

Fiskekutter-teater på Thorupstrand 16.-20. juli

Teater Natterdag og Syddjurs Egnsteater byder på gratis børneteater med samproduktionen 'Fiskerens og hans kone', der næppe kan præsenteres i mere naturtro omgivelser end Thorupstrand ved Jammerbugten, hvor fiskekutter og strand udgør den perfekte scenografi.

Grimms klassiske eventyr, der også går under titlen 'Konen i muddergrøften' på dansk, er fortællingen om den fattige fisker, der fanger en fortryllet flynder, som han slipper løs igen – og som tak skænker ham og hans kone talrige ønsker, indtil konens grådighed tager overhånd.

Der er premiere på forestillingen fredag 16. juli kl. 11.00, og den spiller derefter lørdag 17.6 kl. 13.00, mandag 19.6 kl. 17.00 og tirsdag 20.6 kl. 17.00. 

Der er som nævnt gratis adgang, og publikum opfordres til at medbringe tæpper og klapstole eller bare slå sig ned i sandet. Dog gælder stadig corona-restriktioner, så der kræves coronapas og afstand.

Se mere på https://www.facebook.com/teaternatterdag

Mens Syddjurs Egnsteater er langt hjemmefra, men deltager i produktionen med kunstnerisk hjælp (teaterleder Hege Tokle står for instruktion) og administration og økonomi, er Teater Natterdag mere på hjemmebane.

Det nystartede teater er stiftet af Jens B. Vejsnæs og Sanne Sol Kristensen, hvor sidstnævnte er opvokset i Jammerbugt Kommune. Hun og hendes barndomsveninde, Alberte Sofie Svenningsen, drømmer begge om at skabe mere kunst og kultur på deres hjemegn og udnytte de smukke omgivelser i lokalområdet. 

I foråret 2019 spillede de således forestillingen 'Hvor der ikke er sol' i Klim Kalkovn, ligesom Alberte Sofie Svenningsen, der netop er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i år, står for den musikalske del af 'Fiskeren og hans kone' og medvirker som spiller sammen med teatrets to stiftere.

Forestillingen er økonomisk støttet af Nordjyllands lille kulturpulje, Syddjurs Kommune og Jammerbugt Kommune, mens Thorupstrand Beboerforening, Klim Sparekasse, Destination Slettestrand-Thorupstrand, Jutlander-fonden, Redningshuset i Thorupstrand, Thorup Klim Boldklub, Klim Skole og Klim Friskole som lokale aktører er medvirkende til, at forestillingen spilles netop i Thorupstrand. 

(Billedet: Med kystfiskerkuttere og sand udgør Thorupstrand den perfekte kulisse til 'Fiskeren og hans kone', der spiller gratis 16.-20. juli. Foto: Torben Agersted)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne