3. marts 2016

Fire år mere til Undergrunden

I tider med økonomiske udfordringer er det ikke en selvfølge, at kommunerne forlænger deres egnsteateraftaler, men onsdag aften gav byrådet i Furesø Kommune både grønt lys og det nødvendige økonomiske tilskud til en ny fireårs periode for Egnsteatret Undergrunden. Nu mangler så blot Kulturministeriets godkendelse, der formentlig bliver en ren ekspeditionssag, hvis de normale formalia omkring budget og kunstnerisk virksomhed er overholdt.

Det bliver så blot den anden periode som egnsteater for det tidligere turnerende kammeroperateater Undergrunden, der efter en hed lokalpolitisk debat blev egnsteater i Furesø Kommune 1. januar 2013 og fik fast værested i kulturhuset Galaksen i Værløse. Dengang med Undergrundens to stiftere og ledere, Kaja Pihl og Niels Pihl, ved roret, hvorefter Anders Ahnfelt-Rønne tog over som ny teaterleder 1. januar 2014.

Han formåede allerede i sit første år at tredoble besøgstallet og skaffe et nydeligt økonomisk overskud. Og glæder sig følgelig over beslutningen om at sikre egnsteatrets fremtid for perioden 2017-2020l

'Jeg er meget glad for denne langsigtede beslutning. Der bliver sagt og skrevet mange pæne ord om mine kunstneriske dispositioner, og det er jeg selvfølgelig stolt over. Men roserne deler jeg med de mange sangere, skuespillere og musikere (og alle bag scenen), som gennem årene, også før min tid, har gjort det muligt at lægge et repertoire der giver genlyd både lokalt og regionalt', udtaler Anders Ahnfelt-Rønne i en pressemeddelelse.

Man kan læse om Undergrundens vej til egnsteaterstatus i artiklen 'Så fik Furesø sit egnsteater' og læse en længere portrætnote om Anders Ahnfelt-Rønne ved dennes tiltræden som leder.

Mere om egnsteatret og dets aktiviteter på hjemmesiden www.undergrunden.com

(Billedet: Anders Ahnfelt-Rønne er teaterleder for Egnsteatret Undergrunden og er ofte selv at finde på scenen. Her med sangeren Charlotte Hjørringgaard Larsen i forestillingen 'Broen over Drina'. Foto: Roberto Fortuna)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne