1. februar 2016

Fire år mere til Malling

Som formand for Teatrenes InteresseOrganisation (TIO) kæmper Gitta Malling for de små teatre sag, samtidig med at jobbet som leder af Limfjordsteatret også skal passes.

Og det skal det så også i de kommende år, efter at egnsteatrets bestyrelse netop har valgt at forlænge kontrakten med Malling for femte gang – så den gælder frem til 1. august 2020.

Da Gitta Malling (f. 1966)  i 2001 tiltrådte som teaterchef for Limfjordsteatret var der fire fastansatte, mens teatret if. lokalmediet Limfjordsupdate.dk nu har 15 fastansatte, et væld af freelancere, ca. 90 arrangementsdage – og en omsætning på omkring otte mio. kr. om året. Samt ikke mindst et sprudlende teater- og kulturliv.

Og der hviles ikke på laurbærrene i den gamle teaterbygning i Skolegade, hvor Limfjordsteatret blev stiftet i 1989.

Der er nemlig for længst lagt planer om et nyt teaterhus som del af et 30 mio. kr. dyrt projekt omkring uddannelsesinstitutionerne på Limfjordsvej 95 i Nykøbing Mors, hvor der arbejdes på at få den sidste del af finansieringen på plads.

Under navnet Det Ny Limfjordsteater bliver Gitta Malling i givet fald leder af et egnsteater, hvor værtskommunen alene er Nykøbing Mors, idet Skive Kommune har valgt at trække sig som medværtskommune i forbindelse med den nye egnsteateraftale, der vil gælde for 2017-20.

For Gitta Malling kommer lederkontraktfornyelsen lige oveni en nylig hæder – et legat på 25.000 kroner fra Axel og Magda Fuhrs Fond (se note) – hvor prisen blev motiveret netop med hendes arbejde som kunstnerisk og organisatorisk dynamo både som instruktør og teaterleder på Limfjordsteatret og som formand for TIO.

(Gitta Malling i gode teaterkollegers lag, da hun i 2011 blev valgt som formand for TIO – et omfattende organisatorisk job, som hun også når ved siden af jobbet som teaterchef for Limfjordsteatret. Foto: Carsten Jensen)

(caj)

   

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne