7. november 2014

Fine Spind

'En elefant kom marcherende hen ad edderkoppens fine spind – fandt at vejen var så interessant, at den byder op endnu en elefant'.

Selvom navnet på et nyt online-magasin om kultur for børn har taget navn efter en gammel børnesang for lige at vise noget om sammenhængskraft og samarbejde, er Fine Spind tænkt som et orienteringsforum for voksne – i form af  'forældre, bedsteforældre, folk der arbejder med børn, og folk der arbejder med kultur', som det hedder på hjemmesiden.

Fokus er således på kulturtilbud, der henvender sig specifikt til børn – og da det selvfølgelig omfatter professionel scenekunst udover musik, litteratur, film, udstillinger m.v., skal det nye initiativ bestemt have lykønskninger med på vejen her på portalen.

Fine Spind vil servicere brugere og producenter af børnekultur med artikler og reportager og billedserier m.v. og ikke mindst en landsdækkende kalender, hvor man kan søge på de enkelte genrer, arrangementer i bestemte byer m.v.

Bag online-magasinet står et par fra Aarhus, Sixten Therkildsen og Marie Norman Nyeng, der er henholdsvis billedkunstner og it-designer og cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og fagjournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. De har sammen to børn på 2,5 og 4 år og dermed egne interessenter i målgruppen af kulturoplevelsesberedte børn.

Redaktionen af Fine Spind holder til på kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus og benytter sig af egne og andres p.t. gratis arbejdskraft – samt kulturarrangører over hele landet, der ligeledes gratis kan få optaget deres arrangementer i kalenderen.

Man kan se mere om Fine Spind på den veldesignede og nemt tilgængelige hjemmeside: www.finespind.dk

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne