13. november 2009

Finanslovsaftale giver penge til huskunstnerordning og egnsteatre

Midt i de noget tumultariske finanslovsforhandlinger er der minsandten dukket ekstra penge frem til lidt kultur. Således har man afsat 45 mio. kr. over de næste tre år for at lappe på de manglende midler til egnsteatre og spillesteder, der er resultatet af, at disse er røget ind under erhvervsstøtteordningerne og er omfattet af en fastfrysning af budgetterne frem til 2015.

Formanden for Foreningen Af Små Teatre (FAST), Mogens Holm, har dog været hurtigt ude med en konstatering af, at de tilførte midler så langt fra dækker det tab, som den mystiske placering af kulturstøtteordningen vil medføre.

Så er der mere godt nyt i, at der afsættes 41,6 mio.kr. over de næste fire år til Huskunstnerordningen. Den har eksisterer i fire år og har bl.a. været en stor hjælp for flere danske børneteatre og børneteaterfolk, der via ordningen har kunnet søge støtte til forskellige projekter rundt omkring i kommunerne.
Ordningen var egentlig blevet slagtet, men nu har regeringen og Dansk Folkeparti altså indgået en aftale om at skaffe penge til at lade ordningen fortsætte i hvert fald frem til og med 2013.

Huskunstnerordningen er Statens Kunstråds vigtigste støtteordning for børn og unge, og rådet har indtil videre støttet knap 500 huskunstnerprojekter og vurderer, at over 15.000 børn og unge siden 2004 via ordningen har haft mulighed for at opleve en professionel kunstner (billedkunst, musik, teater m.v.) på nært hold og deltaget i de kreative processer.

Med Huskunstnerordningen kan vuggestuer, børnehaver, dagplejere, folkeskoler, privatskoler, SFO/fritidshjem samt efterskoler, specialskoler, gymnasier og HF få tilknyttet en professionel kunstner i en kortere eller længere periode – alt fra tre timer til 12 måneder. Over 600 professionelle kunstnere inden for musik, litteratur, billedkunst og scenekunst indgår i huskunstnerdatabasen hos Statens Kunstråd.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne