9. juni 2010

Filuren i historisk samarbejde

Børneteatret Filuren i Århus har indgået et ’historisk’ samarbejde med VisitAarhus og Moesgård Museum – og citationstegnene henviser bl.a. til, at det drejer sig om en forestilling, hvor hele vores historie oprulles i en musikalsk tidsmaskine.

I forestillingen ’Danmarkshistorien’, der får urpremiere 28. oktober 2010, kommer publikum på en rejse fra stenalderen til nutiden, hvilket bliver afspejlet forestillingens sprogbrug, tøj og musik m.v.

I forbindelse med forestillingen har Filuren, VisitAarhus og Moesgård Museum indgået et samarbejde, der gør det muligt for skoler og institutioner at få en hel dag i historiens tegn. Børnene starter således med at se ‘Danmarkshistorien’ i Filurens Sal i Musikhuset, hvorefter der enten er byvandring med Aarhus Domkirke som udgangspunkt eller rundvisning på Moesgård Museum med stenalder, vikingetid, Illerup Ådal eller Grauballemanden som forankringspunkter.

Med denne særlige temapakke af teater og ekskursion håber Filuren også have imødekommet ønsker fra regionens skoler, hvor økonomien er trang og ikke mindst transporten tærer på klassebudgetterne –på denne måde bliver teatertur og ekskursion samlet på en dag.

Temapakkerne henvender sig særligt til de skoler og institutioner, der befinder sig uden for Århus Kommune, da det er dem, der har vanskeligst ved at tage til Århus. Men alle er velkomne til at benytte sig af tilbudet.
Temapakkerne kan købes til en fordelagtig pris og skal bestilles hos Filuren, der sørger for den videre planlægning.

Til forestillingen ’Danmarkshistorien’ er i øvrigt også knyttet en novellekonkurrence for skolebørn i Århus Kommune. Vinderne bliver udgivet i en bog, hvori det gamle tv-ikon Piet van Deurs skriver forord.

’Danmarkshistorien’, der er for de 8-årige og op, har urpremiere 28. oktober og spiller til og med 24. november 2010.

Mere information om forestilling, konkurrence, temature, billetter m.v. på www.filuren.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne