12. april 2021

Festivaler forude!

Dette er blot en lille, men sikkert tiltrængt appetizer forud for fire planlagte teaterfestivaler i maj måned, hvor den første er programsat til at starte blot to dage efter den annoncerede genåbning af teaterlivet pr. 6 maj.

Teateravisen håber følgelig senere at kunne bringe aktuelle forskræp, der viser hen til fire vellykkede festivaler. Med det lurende forbehold for restriktioner og stigende lokale smittetal, der kan ramme festivalerne.

Vel er CPH STAGE med start i slutningen af maj primært en voksenudgave af Aprilfestivalen – der lurer i juni måned – men der er dog enkelte forestillinger for unge på programmet.

Til gengæld er både Hvidovre Teaterfestival i SpringFestival på Amager i slutningen af maj dedikeret til børn og familier, mens ILT Festival byder på internationale forestillinger for børn, unge og voksne

Kort og godt:

* Hvidovre Teaterfestival: 8,-16. maj 2021. Første udgave af en lokal festival for børn, unge og deres voksne, der blev første festivaloffer sidste år omkring coronaudbruddet, men nu forsøger igen med et program på 14 danske forestillinger. Gratis adgang for børn, billige billetter for voksne.

Hvidovre Teaterfestival er et samarbejde mellem Teater Vestvolden, HvidovreBibliotekerne og Kultur & Fritid i Hvidovre Kommune.

Se mere på www.hvidovre-teaterfestival.dk

* SpringFestival: 25.-30. maj 2021. Den biennale festival afvikles for 7. gang. Det endelige program ventes klar. 1 maj, men p.t. lokkes med 17 forestillinger, hvor knap halvdelen er af internationale kompagnier – og hvor de udødelige 'Giraffer' fra spanske Xirriquiteula Teatre atter vil indtage festivalområdet ved Øresundsvej.

Der sælges kun festivalarmbånd (75/125 kr.) til weekenden 29.-30. maj, som giver adgang til alle arrangementer, hvoraf mange foregår udendørs.

Springfestival 2021 arrangeres af ZeBU i samarbejde med Børnekulturhus Ama’r og Amager Kulturpunkt.

Se mere på www.springfestival.nu

* ILT Festival: 27.-30. maj. Den internationale, biennale festival afvikles i Aarhus for 7. gang og med syv forestillinger fra syv forskellige europæiske lande: England, Spanien, Belgien, Italien, Norge, Frankrig og Tyskland.

Tre af forestillingerne er målrettet børn, andre er for alle og enkelte kun for voksne. Der er gratis entre til to af forestillingerne, mens billetpriserne for de øvrige går fra 60-350 kr.

ILT 2021 arrangeres af Teatret Gruppe 38, Aarhus Teater og Teatret Svalegangen i samarbejde med Bora-Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Musikhuset Aarhus, Åbne Scene/Godsbanen, Teaterhuset Filuren og andre lokale samarbejdspartnere.

Se mere på www.iltfestival.dk

* CPH STAGE: 27. maj- 5. juni. Den store scenekunstfestival primært for professionelt voksenteater afvikles for 8. gang efter at være blevet aflyst sidste år pga. corona-pandemien. Der er programsat over 100 forestillinger og events. Heraf enkelte internationale forestillinger. De danske forestillinger er udvalgt af de deltagende teatre og betinget af, at de er egnet for publikum fra 16 år.

Der er stor spredning i billetpriser, hvor der også opereres med rabatter (alder, mængde, early bird)

CPH STAGE blev skabt i 2013 som et initiativ fra fire københavnske teatre (Teater V, Grob, Husets Teater og Sort/Hvid. 

Se mere: www.cphstage.dk   

***

Med CPH STAGE når vi altså ind i juni måned, hvor der længere fremme venter den udskudte Aprilfestival i Holbæk 16.-22. juni. Festival nummer 50 i en nu brudt række – hvor der p.t. er tilmeldt 108 teatre og 174 forestillinger og hvor programmet for mega-arrangementet er ved at være på plads.

Se mere: www.aprilfestival.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne