14. marts 2016

Festival of Wonder Through the Photographers Eyes

Onsdag den 16. marts åbnes en særdeles teater-relateret fotoudstilling på Silkeborg Bibliotek: 'Festival of Wonder Through the Photographers Eyes' – der også er titlen på den fotobog, som lanceres samtidig.

Det hele drejer sig selvfølgelig om den store internationale dukketeaterfestival, der hverandet år fylder Silkeborg med kvalitetsforestillinger for børn og voksne.

Manden bag kameraet er festivalens faste fotograf, Peter Birk, der også står for billederne i festivalfotobogen, 'Moments of Wonder' fra 2010, der siden er blevet købt af og delt gavmildt ud til festivaldeltagere og publikum (se portalens omtale af bogen) 

Peter Birk kan således ses ved hver eneste Festival of Wonder, hvor han pisker rundt med kamera og har særlig og personlig adgang til at forevige alt og alle og gå bagom forestillinger og scener. Og han har også venligst stillet fotos til rådighed for teateravisen.dk's festivalreportager nogle gange…

Peter Birk blev pensioneret i 2008 efter 23 år som stadsbibliotekar i Silkeborg, hvor også festivalens kunstneriske leder, Ulla Dengsøe, har sit arbejdsmæssige udspring.

Birk noterer selv, at hans 'pensionisterhverv er at rejse og at fotografere'. Fotografierne bliver brugt til foredrag, fotoudstillinger og fotokonkurrencer og der er også faldet flere priser af (se hans hjemmeside: www.peter-birk.dk)

Både den nye og den gamle fotobog – og den aktuelle fotoudstilling – giver altså noget at kigge på og i, mens man venter på næste festival, der afvikles 9.-12. november 2017.

Se mere på www.festivalofwonder.dk – og læs reportagen 'Hele verden i Silkeborg' fra senestefestival i november 2015.

(Billedet: Forsiden på fotobogen fra Festival of Wonder, der også er udgangspunktet for den aktuelle fotoudstilling på Silkeborg Bibliotek)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne