13. juli 2012

Festival nomineret til BØFA-prisen

BØFA er Bibliotekarforbundets faggruppe for børnebibliotekarer, hvis medlemmer  som arrangører  gør en stor indsats for at formidle børneteater.

De er også flittige gæster på den store årlige festival i april, og det kaster nu en nominering til årets BØFA-pris af sig.

Prisen, der er blevet uddelt siden 1982, er en hæderspris, hvis formål er at  gøre opmærksom på et kvalitativt originalt dansk kulturprodukt, rettet mod børn og unge.

I motiveringen for nomineringen hedder det, at ‘børneteaterfestivalen profilerer ufortrødent kvalitets teater for børn, en vigtigt kulturel indsats, hvor børn og deres voksne bliver præsenteret for et stykke dansk kultur. En vigtig måde at møde sig selv og andre på. Via levende skuespillere kan børn opleve, nyde, blive prikket til og spejle sig.  Et besøg af festivalen sætter sig spor, det huskes i en kommune og det præger interessen og efterspørgslen på teater og kultur for børn flere år efter’.

Det er medlemmerne af BØFA, der indstiller og vælger prisvinderen, og i år er kandidaterne udover teaterfestivalen så stærke navne som DR’s Hr. Skæg (Mikkel Lomborg), DR’s Spilmester Martin (Martin Rauff) og Peter Henrichsen (kulturforunge.dk).

BØFA’s medlemmer stemmer om kandidaterne frem til starten af august, og vinderen får overrakt BØFA-prisen, der udover hæderen består af 10.000 kr., ved en medlemskonference i Torvehallerne i Vejle den 8. oktober.

Skulle teaterfestivalen for børn og unge løbe med hæderen, vil det ikke være første gang, at dansk børneteater indskriver sig i prisens annaler.

Således var sidste års modtager Gruppe 38 fra Aarhus (se note), og tidligere har Peter Holst (Det Lille Turneteater, nu Grønnegade Teater) modtaget den i 1995, Hanne Trolle (Månegøgl) i 1992 – og Comedievognen tilbage i 1984.

Se mere om BØFA og prisen på www.boefa.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne