25. juni 2013

Festival får nyt navn

Årets 'Festival 2013' i Morsø, Thisted og Skive kommuner bliver ifølge arrangørerne fra Teatercentrum sidste festival under denne betegnelse, hvor man bruger ordet Festival og det aktuelle festivalår som kaldenavn for denne verdens største festival for professionelt teater for børn og unge. 

Fremover hedder den store årlige festival i april såmænd – Aprilfestival…

Egentlig har festivalen, der startede som en weekendfestival i november tilbage i 1971, den lidt ufikse betegnelse ’Festival – teater for børn & unge’, men har altid manglet et mere mundret navn.

For snart en halv snes år siden blev der arbejdet ihærdigt for at finde et nyt navn, men de mange fantasifulde navne duede ikke rigtig til den endelige offentliggørelse – og et oplagt navn til den store internationalt kendte festival, der altid afvikles i foråret, var lige blevet snuppet: 'SpringFestival', som Corona La Balance (det nuværende ZeBU) bruger til sin internationale festival hvert andet år i maj…

Op til årets nu afsluttede festival skiftede festivalhjemmesiden navn fra www.festival – med det aktuelle år hæftet på – så navn til www.aprilfestival.dk. Nødvendigt var det, for andre havde snuppet domænet i år.

Og nu tager man så det praktiske og logiske skridt at omdøbe festivalen. Fremover er den store festival Aprilfestival.

Efter sommerferien skal der arbejdes på en ’grafisk identitet’ til den nye, gamle festival – som efter planen skal offentliggøres til efteråret.

Ironisk nok bliver den første Aprilfestival afholdt med start i marts (!) – idet festivalen i Holstebro næste år er berammet til 30.marts-6. april 2014.

Når festivalen af og til sniger sig ind i marts, sker det for bl.a. at undgå karambolage med påsken og i samråd med årets værtskommune. 

Se mere om Teatercentrums festival på www.aprilfestival.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne