22. marts 2020

Faster Cool TV

Faster Cool, der er en del af Næstveds egnsteater, skulle have spillet teatrets nye forestilling, 'Ballonrejsen' for børnehavebørn i Næstved i de to uger, hvor covid-19 foreløbig har lukket teater-Danmark ned.

Men så må man jo finde på noget andet ud fra devisen om, at 'Når nu børnene ikke kan komme til Faster Cool, så må Faster Cool komme til børnene!'
Derfor bliver der nu lavet nogle små film, kaldet 'Faster Cool TV' i håb om, at børnene kan samles i et virtuelt fællesskab med det kreative, finurlige og glædesfyldte som omdrejningspunkt.  

De kan fra den kommende uge se 'Faster Cool TV' på Mærk Næstveds Facebook-site sammen med deres forældre alle hverdage fra kl. 10.00. 

Her kan man møde en skøn vifte af unikke og skæve personligheder som Ninja-Karen, Tonny Tombola, Nisserne og verdens kedeligste mand – som måske viser sig at have en sjov side… 

Derudover kommer Faster Cool også med inspiration til aktiviteter og små kreative projekter, som man kan lave sammen derhjemme. Børn er velkomne til at sende små film, tegninger og beskeder til Faster Cool, som måske så kommer med i 'Faster Cool TV'.

Dermed føjer denne sær-tv-produktion sig til nogle af de tiltag, som flere børneteatre udtænker for at holde sig i kontakt med publikum – som Carte Blanches teaterføljeton på de sociale medier (se note) og Teater Fantasts livestreaming (se note). Og der er mange flere på vej.

Men indtægter giver det jo ikke, og Niels Grønne fra Dansk Rakkerpak & Faster Cool opgør den økonomiske virkelighed således:

»'Ballonrejsen' (for de 3-8 årige og deres voksne) havde kun en lille uge tilbage af prøveperioden, inden den skulle spille to uger for skoler og institutioner i Næstved Kommune. Derudover var der en premiere og en håndfuld turnéforestillinger. Det øjeblikkelige tab er 20 forestillinger á 9.000 kr. plus moms. Derudover har vi to freelancere på løn. Nu da Aprilfestivalen er aflyst/udsat vil vi formentlig først lave forestillingen færdig i det tidlige efterår.

Vi regner med at stor set alle forestillinger kan gennemføres i efteråret, hvor vi i forvejen havde afsat en turnéperiode, men det vil så betyde at der ikke er plads til nye kunder. Samlet tab ca. 180.000 (forestillinger) og 70.000 i ekstra lønninger. I alt kr. 250.000 kr.,« fortæller han.

(Billedet: Faster Cool, alias Camille í Dali, der også er en del af egnsteatrets kunstneriske ledelse, sørger for digital underholdning til Næstveds børnehavebørn, når de nu ikke kan komme i teatret. Foto: Teatret)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne