23. august 2014

Fair Play opruster som kulturhus

Teatret Fair Play, der holder til på Borchsvej 3 i Holbæk, men i mange år har haft turneforestillingerne som absolut første prioritet, opruster nu på den hjemlige front med væsentlige flere forestillinger i form af gæstespil og egne forestillinger, suppleret med bl.a. børnejazz og gratis litterære cafearrangementer,  'Levende ord', hvor tre forfattere/dramatikere kommer på besøg.

Dertil kommer en Playreading-konkurrence, hvor man kan indsende nye manuskripter til børne- og ungdomsforestillinger, hvorefter tre stykker udvælges og opsættes i en fælles dramatisk reading og prisuddeling til juni næste år.

Baggrunden for de mange nye aktiviteter er bl.a. et ønske om at være endnu mere synlige i lokalområdet, efter at man i 2010 blev egnsteater i Holbæk Kommune efter tidligere at have haft Vestsjællands Amt som egnsteatervært og været RBOT-teater.

Med det øgede antal gæstespil er Fair Play gået sammen med byens andet egnsteater, Holbæk Teater, om en sæsonbrochure, der husstandsomdeles i Holbæk Kommune.

Holbæk Teater er storebror i denne sammenhæng og bryster sig da også af at være 'Sjællands største teater udenfor hovedstaden'. Man har en række ungdoms- og voksenforestillinger, familieforestillinger, saloner, musik og stand-up m.v. i sin del af programmet, der tilsammen tilbyder mange gode (teater)muligheder for kommunens borgere.

De to teatre er i øvrigt også sammen om en skuespillerskole for skoleelever i form af erhvervspraktik, således at man hvert år byder 12 unge mennesker ind i teatret og lader dem prøve kræfter med skuespilfaget. Praktikforløbet foregår i samarbejde med Kulturkasernen.

De to egnsteatre er ligeledes parthavere i et nyt uddannelsesprojekt, kaldet Holbæk Drama College, hvor teatrene i et samarbejde med Stenhus Gymnasium og Holbæk Kommune tilbyder et egentlige uddannelsesforløb for unge amatørskuespillere, der udover 30 ugentlige timer på deres gymnasiale uddannelse kan regne med ca. 10 timers intensiv dramaundervisning om ugen gennem tre år.

Der kan optages otte elever hvert år på Stenhus Gymnasium til Holbæk Drama Collage, og de findes via et særligt optagelsesforløb.

Program, billetsalg, forestillingsomtale og andre aktiviteter på www.fairplay.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne