9. september 2010

Et hemmeligt projekt

I Midtjylland er to børneteaterproducenter (Randers Egnsteater og Carte Blanche), fire kunstmuseer og et børnekulturelt udviklingscenter gået sammen om det tværfaglige projekt ’Vandet’, der bl.a. skal vise, hvordan man kan lave målrettet kultur for børn og unge (se www.vandvejen.dk
) – og i Odsherred lancerer det lokale teater, Odsherred Teater, nu sammen med et museum (Odsherred Kulturhistoriske Museum) og et bibliotek (Odsherred Bibliotek) deres eget tværfaglige kulturprojekt, hvis hovedformål er at involvere unge mellem 14 og 18 år i tilblivelsen af en teaterforening og en udstilling – og det vil ske et ’hemmeligt’ sted i Odsherred til næste år.

Projektet, der har fået navnet ’Landet – Should I Stay or Should I Go?’ er for, med, om og af unge og skal beskrive det at være ung i Odsherred anno 2010 – vel at mærke med de unges egne ord og handlinger.

Og det er vel nogenlunde, hvad man p.t. kan sige om kulturprojektet, der som unik arbejdsmetode har det bærende element, at resultatet ikke er kendt på forhånd, idet ’materialet, der skal ligge til grund for forestilling og udstilling indsamles undervejs i processen og leveres ucensureret af de unge’, som de tre kulturinstitutioner skriver i en fælles pressemeddelelse forud for lanceringen af ’Landet – Should I Stay or Should I Go?’ 14. september på Odsherred Gymnasium – hvor man må formode, at en god del af de kommende deltagere i projektet kan findes.

En Facebook-side – facebook.com/paalandet – er allerede kreeret med det formål at holde de unge i Odsherred opdateret om projektet.

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne