11. november 2019

Et års arbejdsro til Glad Teater

Kulturministeriets bevilling til Glad Teater forlænges med et år til og med december 2020. Dermed får teatret arbejdsro et år mere, mens drøftelserne om en længerevarende løsning for Glad Teater står på. Der er planlagt et første møde i foråret 2020, når kulturminister Joy Mogensen vender tilbage.

Glad Teater har siden 2014 modtaget penge fra Kulturministeriet øremærket scenekunstnerisk produktion. Bevillingen kommer fra Kulturministeriets fordeling af de alment kulturelle udlodningsmidler, tidligere tipsmidler, under puljen sociale teatre, som Glad Teater deler med Contact og Opgang 2. 

Glad Teaters bevilling er tidligere forlænget ad to omgange, først i 2018 og igen i 2019. Bevillingen forlænges altså for tredje gang, og løber frem til og med udgangen af december 2020.

Forlængelsen af bevillingen skabte lettelse på teatret:

'Vi stod til at skulle lukke alt, hvad der hed produktion af forestillinger og ikke mindst afskedige trofaste medarbejdere. Nu er den storm heldigvis afblæst – midlertidigt. Vi håber selvfølgelig på, at ministeren, ligesom os, mener, at der fremover skal være plads til inkluderende scenekunst i Danmark, og at Glad Teater ender med en længerevarende mere holdbar økonomisk løsning, når vi mødes med ministeren i foråret', lyder det fra Glad Teaters administrative leder, Jesper Michelsen.

Glad Teater har eksisteret siden 2006 som et teaterensemble, hvor alle skuespillere har funktionsnedsættelser. Glad Teater producerer både stationære forestillinger og turnéforestillinger til ind- og udland – herunder børne- og familieforestillinger. Glad Teater er en del af Glad Fonden.

Læs mere om Glad Teaters aktiviteter, ensemblet og forestillingerne på www.gladteater.dk

(Billedet: Foto fra Glad Teaters forestilling, 'Dit blik mit syn' – en fortælling om et liv i mørke. Foto: Søren Meisner)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne