30. november 2012

Englestue i Viborg

Multikunstneren Seimi Nørregaard står bag en poetisk legeplads for børn og deres voksne hos egnsteatret Carte Blanche i Viborg, der har iscenesat denne alternative form for ’juleforestilling’ i nogle sæsoner.

Fra  5. december kan man således opleve dette års udgave af Englestuen på Værkstedsscenen. Det er en særdeles detaljerig huleby, bygget af møbler, grene, tæpper, stiger og en gigantisk himmelseng. Her bliver børnene selvde engle, der skaber julefred og hemmelighedsfuld ro.

Seimi Nørregaard, der i juni iscenesatte intim-performance-installationen ’Vrangsiden’ på Det Kgl. Teater, som tog det voksne publikum med ind i et helt anderledes teaterrum,   fortæller om sine tanker bag Englestuen:  ’For mig er essensen af engle; ’dét at gøre gode gerninger’. Så i min version af Englestuen bliver alle til hinandens engle, når de iklædes hvide skjorter og får mulighed for at flytte ind i hulerne, hvorfra de kan sende beskeder og gaver til hinanden’.

Englestuen kan opleves på Værkstedsscenen, Ammunitionsvej 6. Der er åbent for institutioner og skoler 5.-7. december og 12.-14. december, mens alle er velkomne i  weekenderne 8.-9. december og 15.-16. december kl. 13-16. Der opkræves en beskeden entré på 20 kr., som giver adgang til lidt sødt og lidt varmt.  

(Performer i Englestuen: Sarah John. Foto: Seimi Nørregaard)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne