4. november 2010

Endnu en pris til Undergrunden

Musikteatret Undergrunden har turneret landet tyndt stort set siden det blev stiftet i 1977 som Den Jyske Undergrund. Og undervejs er der faldet et mindre hav af priser af til kammeroperaen og de driftige stiftere og sangere m.v., Niels og Kaja Pihl.

Nyeste trofæ er fra hjemkommunen, idet Undergrunden, der siden 1995 har haft værested i Værløse, netop har modtaget Furesø Kommunes Kulturpris 2010.

Med prisen hædrer hjemkommunen således bl.a. det store arbejde, som Niels og Kaja Pihl også lægger i det lokale kulturliv med mange opførelser – herunder også fx. målrettede opførelser for psykisk handicappede – deltagelse i musikforeninger og –udvalg og forskellige kommunale arrangementer.

Musikteatret Undergrunden er ikke mindst kendt for sine kammeroperaer for børn, men har også stadig voksenoperaer på repertoiret…

Og selvom Undergrunden som mange andre turnerende børneteaterproducenter kan mærke en vis nedgang i salget, sætter man lige nu bl.a. sin lid til genopsætningen af ’Rasmus Klump Operaen’, fortæller Kaja Pihl. Rasmus skal også sælges som familieforestilling, så Kaja Pihl kan bl.a. findes i salgsboden under Danmarks Teaterforeningers seminar i den kommende weekend.

Den pandekageelskende bjørn fylder 60 år i den kommende sæson, og det skulle nok kunne give ekstra salg. Og ellers må Undergrunden som mange af kollegerne sætte deres lid til internationale aktiviteter. Kaja Pihl fortæller da også, at man i år har turneret en del i Finland og Tyskland med hhv. ‘Mozarts jul’ og ‘Boris barnemorder’.

Mere om musikteatret på www.undergrunden.com

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne