28. september 2012

Endnu en pris til Pelle Koppel

Bedre sent end aldrig skal det lige her nævnes, at Teater V’s initiativrige teaterleder, Pelle Koppel, kunne føje endnu en pris til den voksende samling af hæder, da han 13. september 2012 modtog Lauritzen Fondens Visionspris, der udover hæderen tillægges 100.000 rare danske kroner.

’Pelle Koppel er så levende engageret i teatret, at han konstant udvikler nye ideer, projekter og initiativer: Dramatikerkonkurrence, ny slags sommerrevy, brugeranmeldelser på nettet, initiativ til en formidlerpris, sågar et forlag. Det virkeligt smukke med denne iderigdom er, at den næsten aldrig begrænser sig til Pelle Koppels eget teater, men er til gavn og glæde for HELE dansk teaters nutid og fremtid’, lød det bl.a. i motiveringen.

Pelle Koppel selv takkede ved bl.a. at sige, at han ’vil kæmpe stædigt videre for synliggørelsen og videreudviklingen af teatret/scenekunsten og i særdeleshed kæmpe for vækstlaget og den nye danske dramatik’, ligesom han noterede sig, at det både re de store og små teatres ansvar at ’medvirke til, at skabe rum og plads til nye talenter, nye navne, fremtidens ’teater-magneter’ – det være sig både skuespillere, dramatikere, scenografer og sceneinstruktører med noget på hjerte – og med lyst til og mod på, at fortælle nye – relevante og tidssvarende historier – fortællinger – til her og nu – til samfundet – til livet – til verden – som det giver mening for publikum, at vælge, at bruge deres dyrebare tid på, at opleve ”live” i lige netop – teatret… ’

Den nyeste pris er den tredje til Koppel på under et år, idet han i november 2011 fik Årets Børneteaterpris ved Danmarks Teaterforeningers seminar for sin indsats med nyopsætningen af 'Dyrene i Hakkebakkeskoven' – og i december 2011 fik han Initiativprisen, uddelt af Danske Teaterjournalister, og motiveret i ikke mindst arbejdet med at pleje nye dramatikertalenter.

Teater V’s næste forestilling med appel til unge (13+) – og voksne – bliver i øvrigt en gæsteforestilling i januar fra Det Menneskelige Teater: ’Findes der gribbe i Grønland’, der betegnes som et ’episk drama’, mens Teater V selv i marts er klar med endnu en dramatisering af Thorbjørn Egners uopslidelige klassikere, denne gang bliver det ’Karius og Baktus’.

(Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne