5. november 2020

‘En tone i livet’

Den Jyske Opera har initieret et borgerinddragende musikalsk værk, 'En tone i livet', der skal uropføres i september 2021 som åbning på børneoperafestivalen GrowOp!

Det sker i samarbejde med kommuner, kulturinstitutioner og NGO'er i Aalborg og Manchester, og målet er at udvikle et nyskrevet musikalsk værk, bygget på minder og fortællinger fra danske og engelske borgere og bearbejdet af danske og engelske kunstnere.

I løbet af dette efterår mødes en professionel sanger og workshopleder fra Den Jyske Opera med en række mennesker i Region Midtjylland: Røde Kors’ frivillignetværk i Holstebro, Røde Kors’ frivillignetværk Værket i Aarhus, Fundamentet i Aarhus og Bydelsmødrene i Gellerup. Fællesnævneren for grupperne er, at de er centreret omkring NGO’ers netværk af borgere. 

De mange forskellige mennesker indgår i sanggrupper, hvor de synger sammen og taler om de minder, som knytter sig til sangene. Minderne indsamles og bringes senere videre til forfatter Cecilie Eken, der skal skrive en sangtekst på baggrund af de mange fortællinger, mens komponist Søren Møller med udgangspunkt i denne tekst skriver musikken. 

I september 2021 kan de medvirkende sanggrupper så vise det færdige værk frem for publikum. 

'Det er vigtigt for os, at vi med En tone i livet, med økonomisk støtte fra både Spar Nord Fonden og Manchester, Aarhus og Aalborg-puljen, kan give personer på tværs af generationer, interesser og fortællinger en stemme på GrowOP! Festival i 2021 og samtidig give dem lejlighed til at sætte livet i toner', lyder det fra projektleder for 'En tone i livet', Lene Juul Langballe, der er udviklingschef i Den Jyske Opera. 

(Billedet: Der lægges an til projekt 'En tone i livet', som skal være GrowOp!-festivalens åbningsforestilling til september næste år. Foto: Anders Bach)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne