22. oktober 2022

En ømtålelig festival?

Efter få dages provokerende (?!) ophold på Facebook er delingen af en forskræp-artikel fra Teateravisen for den kommende Festival of Wonder blevet ramt af mørklægning. 

’Ømtåleligt indhold. Dette billede kan vise vold eller udpenslet indhold’ står der på den sorte skærm, der er blevet lagt over artikel-illustrationen, der udover et fint foto af festivalens kunstneriske leder, Ulla Dengsøe, er suppleret af tre fotos fra festivalforestillinger. 

Man har dog efterladt muligheden for et link til artikel og dermed illustration.

Da det næppe er Ulla Dengsøe, der er anstødelig, må det være forestillingsfotos fra  ’Silence Makes Perfect’; 'Dracula, Lucy’s Dream' eller ’UBU’, der pludselig er kommet i censurpolitiets søgelys. Sandsynligvis barnehovedet inde i et barnehoved (’Silence…) eller en dødlignende figur i ’Dracula’ – men altså: dukker lavet til animationsforestillinger. 

Om ikke andet må denne misere være en glimrende anbefaling af dukke- og animationsteatrets dragende magt. Der er bestemt noget at se frem til, når Festival of Wonder afvikles fra 10.-13. november i Silkeborg…!

Læs forskræpsartiklen, ’Publikum skal undre sig og opleve underet’ og se program mv. på festivalens hjemmeside: www.festivalofwonder.dk

(Billedet: Censurmarkeringen og den forbudte illustration)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne