30. juli 2023

En Nysgerrig Have på tur til Japan

Teaterværkstedet Madam Bach har specialiseret sig i teater og workshops m.v. for de små aldersklasser – både i Danmark og i resten af verden.

Således har man gennem flere år været partner i et stort EU-støttet internationalt teaterprojekt, Small Size, hvis formål har været at forske, udvikle og diskutere former for teater for de allermindste, ligesom man har spillet forestillinger og udviklet læringsforløb gennem flere ophold i Kina.

Senest har man netop været i Japan med teaterprojektet ’BLOOM’, et interaktivt forløb om biodiversitet for børn i alderen 2-6 år og deres familier.

Teatret har optrådt i tre forskellige byer omkring Tokyo i børnehaver, på skoler og på universiteter for børn, familier og professionelle, afholdt to masterclasses omkring biodiversitet, hvor deltagerne medbragte et objekt og en historie der fortalte om deres første oplevelse med naturen.

Christian Schrøder, kunstnerisk leder af Madam Bach sammen med Pernille Bach fortæller, at man sluttede af med et online-seminar om, hvordan teatret arbejder med kultur og læring i Danmark.

»Hele forløbet er bygget op omkring vores projekt med at skabe en Nysgerrig Have i et industrikvarter i Odder syd for Aarhus, hvor vi vil skabe et sted for insekter, fugle og en masse dyr og invitere børnefamilier til at gå på opdagelse i havens lyd-og vandinstallationer og samtidig opleve internationale teaterforestillinger,« fortæller Christian Schrøder.

Da man åbnede videncentret i august 2022 (se note), var der besøg fra 12 lande, og der blev vist teater fra Italien og Spanien, og til oktober er der besøg af et danseteater fra Mexico.

En stor del af Teaterværkstedet Madam Bachs virke er således koncentreret om internationalt arbejde og samarbejde. Link til interview om BLOOM i Japan: https://youtu.be/02Vpx9L61hc

Læs mere på  www.madambach.com

(Billedet: Danske Madam Bach har gæstet Japan med et projekt om biodiversitet, hvor der var fokus på de lokale børns egne oplevelser med naturen. Foto: Albert Schrøder)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne